Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Marko Beceki BEZ KONKURENCIJE u Indiji, Frančesko Banjaja NIJE ZAVRŠIO trku

Drugim mestom Horhe Martin je smanjio Banjajinu prednost na samo 13 poena, a do kraja šampionata ostalo je još 7 trka

Izvor: K1info

24/09/2023 > 13:15

podeli vest:

MotoGP: Marko Beceki BEZ KONKURENCIJE u Indiji, Frančesko Banjaja NIJE ZAVRŠIO trku
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Vozač Mooney VR46 tima Marko Beceki pobednik je prve Velike nagrade Indije. On je 21 krug odvezao u vremenu 36:59,157, što je njegov treći trijumf u ovogodišnjem šampionatu.

Horhe Martin iz ekipe Pramak Dukatija bio je drugi sa zaostatkom od 8,649 sekundi, dok je treće mesto pripalo Fabiju Kvartararu iz Jamahe, koji je bio sporiji od pobednika za 8,855 sekundi.

Horhe Martin odlično je startovao i poveo na startu ispred Banjaje, Becekija i Marka Markesa. Međutim, u prvom krugu Martina uspevaju da preteknu i Banjaja i Beceki, da bi osvajač pola potom uspeo da obiđe svetskog šampiona i završi prvi krug na čelu trke.

U petom krugu Martin agresivnim manevrom u četvrtoj krivini pretiče Banjaju, a u sledećem krugu u tom trenutku četvrtoplasirani Mark Markes gubi kontrolu nad svojom Hondom, ali uspeva da se vrati u trku.

Frančesko Banjaja vratio je drugu poziciju u trinaestom krugu, ali već u sledećem izleće sa staze, što je omogućilo Martinu da mu se približi na samo 13 poena u šampionatu.

U poslednjem krugu Horhe Martin se na trenutak našao van staze, što je omogućilo Kvartararu da ga pretekne, ali Španac uspeva da povrati drugu poziciju, a Kvartararo prolazi kroz cilj kao treći.

Četvrti je bio Bred Binder iz KTM-a, peti Đoan Mir iz Repsol Honde, dok je Žoan Zarko iz Pramak Dukatija trku završio kao šesti. Poene su još osvojili Franko Morbideli, Maverik Vinjales, Mark Markes, Raul Fernandez, Takaki Nakagami, Migel Oliveira, Pol Espargaro, Džek Miler i Štefan Bradl.

U šampionatu vodi Frančesko Banjaja koji ima 292 boda, dok je Horhe Martin sakupio 279. Treći je Marko Beceki sa 248, dok Bred Binder ima 192.

U Moto2 kategoriji do svoje šeste ovogodišnje pobede došao je vodeći u šampionatu Pedro Akosta iz Red Bull KTM Ajo tima.

On je u trijumfovao ispred Tonija Arbolina, koji je bio sporiji od pobednika za 3,543 sekundi. Džo Roberts je trku završio kao trećeplasirani sa zaostatkom od 6,506 sekundi posle velike borbe sa Serhiom Garsijom.

Peto mesto pripalo je manuelu Gonzalezu, Zonta van der Gurberg bio je šesti, dok je Derin Binder zauzeo sedmo mesto.

U šampionatu vodi Pedro Akosta sa 236 bodova, dok Toni Arbolino ima 197. Treći je Džejk Dikson sa 146, dok je četvrtoplasirani Aron Kane sakupio 116 poena koliko ima i Alonso Lopez.

Danijel Olgado i Đaume Masija izjednačili su se po broju bodova u Moto3 kategoriji. Masija je trijumfovao na stazi Buda, dok je Olgado završio kao četvrti posle katastrofalnog rezultata u kvalifikacijama kada je bio 19.

Kaito Toba bio je drugi, sa zaostatkom od 5,477 sekundi, a trećeplasirani Ajumu Sasaki bio je sporiji za 5,784 sekundi od pobednika.

Ajumu Sasaki je u poslednjem krugu imao kontakt sa klupskim kolegom Kolinom Vijerom, a Holanđanin je posle toga pao i ostao bez poena.

U generalnom plasmanu vode Olgado i Masija koji imaju po 174 poena, Ajumu Sasaki je treći sa 173, dok je David Alonso sakupio 151 bod. Petoplasirani Deniz Ondžu ima 146 poena, a Ivan Ortola ima 140.

Četrnaesta trka šampionata za Veliku nagradu Japana vozi se u nedelju 01. oktobra na stazi Motegi.

Ostavite komentar