Sport > Ostali sportovi

Maverik Vinjales PROGOVORIO O INCIDENTU sa Frančeskom Banjajom: Nadvladale su me EMOCIJE I ADRENALIN

Tokom borbe za treću poziciju, Vinjales i Banjaja su se sudarili u 5. krugu i završili u šljunčanoj zamci kraj staze

Izvor: K1info

15/05/2023 > 12:31

podeli vest:

Maverik Vinjales PROGOVORIO O INCIDENTU sa Frančeskom Banjajom: Nadvladale su me EMOCIJE I ADRENALIN
Foto: Twitter screenshot/MotoGP


Španski motociklista je priznao da su ga "emocije i adrenalin" nadvladali posle incidenta sa Frančeskom Banjajom na jučerašnjoj trci u Le Manu za VN Francuske.

Takmičar Aprilije ušao je u sukob sa aktuelnim svetskim šampionom posle njihovog sudara i pada u 5. krugu prilikom borbe za treće mesto. Njih dvojicu morali su da razdvajaju redari - Vinjales je udario Banjaju po laktu i kacigi, a Italijan je odmah uzvratio udarac.

- Obišao sam ga čisto, i moje je mišljenje da je mogao da ostavi malo više prostora prilikom promene kretanja. Šteta je jer smo obojica ostali bez bodova tokom vikenda na kojem smo bili veoma brzi, a možda i najbrži na trci - rekao je Vinjales.

- Nisam video Banjaju. Mislim da je on mogao da me vidi kada je promenio pravac. Ali uvek je komplikovano. Imate različito viđenje situacije i mislim da odluku treba prepustiti sudijama.

Iz direkcije trke su razgovarali sa oba vozača o incidentu, ali odluka o eventualnim kaznama tek treba da bude doneta.

- Razgovarao sam sa sudijama. Razgovarao sam i sa Pekom. Dali smo svoje viđenje i na kraju moramo da poštujemo druge vozače.

Upitan o sukobu posle incidenta, Vinjales je rekao:

- Emocije i adrenalin. Posebno sam bio ljut jer sam imao šanse za pobedu, tako da sam bio veoma uznemiren. Bio sam strašno besan na njega - priznaje Vinjales.

- Ali posle svega smo se rukovali.

Posle pete ovogodišnje trke Frančesko Banjaja i dalje je vodeći u šampionatu sa 94 poena, samo jednim više od drgugoplasiranog Marka Becekija, dok se Maverik Vinjales nalazi na sedmoj poziciji sa 49 bodova.

Sledeće takmičenje u MotoGP šampionatu je VN Italije koja se vozi na stazi Muđelo 11. juna.

 

Ostavite komentar