Sport > Ostali sportovi

BORKOVIĆ opet BRILJIRAO u Francuskoj: Posle prvog, danas osvojio i DRUGO MESTO u uličnoj trci

Naredna borba za bodove biće održana na stazi Spa Frankoršam u Belgiji od 26 do 28. maja

Izvor: K1info/Tanjug

14/05/2023 > 17:48

podeli vest:

BORKOVIĆ opet BRILJIRAO u Francuskoj: Posle prvog, danas osvojio i DRUGO MESTO u uličnoj trci
Foto: ATA Images


Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je danas drugo mesto na drugoj trci na uličnoj stazi Pau u Francuskoj tokom drugog vikenda TCR svetskog rangiranja, koji srpski as vozi po kalendaru TCR Evrope.

Borković je juče pobedio na prvoj trci na uličnoj stazi Pau u Francuskoj. Borkovićeva ubedljiva pobeda u prvoj trci i drugo mesto u drugoj trci donela mu je ukupno 82 nova poena u šampionatu TCR Evrope i TCR svetskom rangiranju.

Tako je najbolji srpski automobilista osigurao treću poziciju u generalnom plasmanu TCR Evrope.

Borković posle ovog vikenda zauzima treću poziciju u ukupnom plasmanu TCR Evrope iza prvoplasiranog T. Koronela i drugoplasiranog J. Filipija. Rezultati TCR svetskog rangiranja biće poznati u sredu u ponoć zbog sabiranja svih rezultata preko 1000 vozača u preko 30 TCR šampionata širom sveta.

- Presrećan sam što sam doneo pobedu i drugo mesto svojoj zemlji! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju pored ovako velike konkurencije najboljih svetskih vozača. S obzirom na to da sam prvi put vozio na ovoj izuzetno izazovnoj uličnoj stazi, nisam se nadao ovako dobrom rezultatu ali moj tim i ja smo dali sve od sebe i postigli ovaj neverovatan uspeh - rekao je Borković, preneo je tim srpskog automobilste.

- Automobilizam je veoma složen, tehnički sport i nikada ne znate kako će auto odreagovati na stazi. Postoji milion nepredvidivih detalja o kojima treba da se vodi računa ali ovoga puta je zaista sve bilo savršeno i mojoj maloj Srbiji sam doneo velike dve pobede i to u velikoj Francuskoj, što mi posebno znači - zaključio je Borković.

Naredna trka biće održana na legendarnoj stazi Spa Frankoršam u Belgiji od 26 do 28. maja.

 

Ostavite komentar