Sport > Tenis

NOVAK potanko OBJASNIO šta se dešavalo u meču PROTIV Dimitrova: NAJVAŽNIJE je pronaći FORMULU...

Srpski teniser je posao protiv Bugarina završio za 140 minuta

Izvor: K1info/Tanjug

14/05/2023 > 18:21

podeli vest:

NOVAK potanko OBJASNIO šta se dešavalo u meču PROTIV Dimitrova: NAJVAŽNIJE je pronaći FORMULU...
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je izdržao pritisak i dodao da je zasluženo pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u trećem kolu mastersa u Rimu.

Đoković je danas savladao Dimitrova posle dva sata i 20 minuta sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:1).

- Mogao sam da pobedim i u dva seta, jer sam imao lepu prednost i dobar forhend posle djusa kada sam promašio nakon njegovog servisa koji je on držao dobro. Publika se uključila, meni je opao nivo igre, a on je odigrao dosta bolje i posle sam prebacio momentum na svoju stranu u trećem setu i sve se završilo dobro po mene - rekao je Đoković po završetku meča.

Srpski teniser je istakao da je postao jači zbog rivalstava sa velikim igračima.

- Izdržao sam pritisak jer sam srećom u karijeri dobio više mečeva nego što sam gubio u teškim uslovima. I gubio sam godinama protiv velikih rivala i tada sam mnogo naučio, postao sam jači zbog rivalstava sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marejem. Ostao sam na kursu, verovao sam u sebe, najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan.

On je naveo da je imao izazovne uslove za igru na duelu sa Dimitrovim.

- Odigrao sam na višem nivou nego na prvom meču, nema vetra, lopta slabije odskače uveče nego preko dana. Izazovni uslovi i za mene i za njega, ali to je deo podloge, deo šljake, pa je i očekivano. Izgubio sam koncentraciju krajem drugog seta pa se on vratio u meč i odmah sam vratio nivo igre koji sam tražio, brejk na njegov servis i držao stvari pod kontrolom. Publika je podržavala njega u drugom setu, ali sam posle držao stvari pod kontrolom.

Đokoviću će rival u osmini finala biti Britanac Kameron Nori, koji je večeras nadigrao Mađara Martina Fučoviča i pobedio sa 2:0 (6:2, 7:6).

Đoković brani titulu na turniru u glavnom gradu Italije, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:0, 7:6).

 

Ostavite komentar