Sport > Ostali sportovi

FURIOZNI Horhe Martin u Le Manu osvojio svoju PRVU SPRINT TRKU

Ovim trijumfom španski motociklista pridružio se Frančesku Banjaji i Bredu Binderu koji imaju po dve pobede u sprintu

Izvor: K1info

13/05/2023 > 17:46

podeli vest:

FURIOZNI Horhe Martin u Le Manu osvojio svoju PRVU SPRINT TRKU
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Vozač ekipe Pramak Dukatija Horhe Martin ostvario je svoju prvu sprint pobedu za VN Francuske na stazi Le Man. Kao drugi kroz cilj je prošao Bred Binder sa zaostatkom od +1,840 sekundi, dok je treći bio vodeći u šampionatu Frančesko Banjaja, kasnivši +2,632 sekundi za pobednikom.

Osvajač pol pozicije Peko Banjaja poveo je na startu trke, dok je Horhe Martin uspeo da sa pete startne pozicije stigne do drugog mesta, prestigavši Džeka Milera, Luku Marinija i Marka Markesa. Australijanac je izleteo sa staze već u drugom krugu, što je omogućilo Markesu da se nađe na trećoj poziciji dok je Binder bio četvrti.

Trka je odlučena već u četvrtom krugu kada je Martin pretekao Banjaju i ubrzo napravio nedostižnu prednost. U sledećem krugu i Binder pretiče italijanskog šampiona, našavši se na drugoj poziciji.

Frančesko Banjaja je vodio veliku borbu sa Markom Markesom, a u njihov duel umešao se i Luka Marini iz Mooney VR46 tima. Posle nekoliko pokušaja Banjaja konačno pretiče Markesa u desetom krugu, da bi kratko potom Fabio Kvartararo rastužio domaće navijače kada je izleteo sa staze.

U 11. krugu Luka Marini uspeva da pretekne odličnog Marka Markesa, što mu je donelo četvrto mesto u sprint trci od 13 krugova.

Šesti je bio Žoan Zarko, koji je makar malo popravio raspoloženje francuskih navijača, dok je Marko Beceki završio kao sedmi. Među osvajačima poena su i Aleš Espargaro i Maverik Vinjales.

Posle pete sprint trke na čelu šampionata je Frančesko Banjaja sa 94 poena, Bred Binder je drugi sa 71, dok je Marko Beceki sakupio 68 bodova. Današnji pobednik Horhe Martin je četvrti sa 60 poena.

Trka za Veliku nagradu Francuske vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 11:00, Moto2 takmičari su na redu od 12:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 14:00 časova.

 

Ostavite komentar