Sport > Ostali sportovi

Početak iz BAJKE: Milovan VESNIĆ drugi u šampionatu EVROPE na brdskim stazama

Naredno takmičenje na programu je od 28. do 30. aprila u Austriji

Izvor: K1info/Tanjug

16/04/2023 > 21:56

podeli vest:

Početak iz BAJKE: Milovan VESNIĆ drugi u šampionatu EVROPE na brdskim stazama
Foto: Printscreen/TELEVIZIJA LAV plus


Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je drugo mesto u franuskom gradu Sen Žanu, u prvoj trci šampionata Evrope na brdskim stazama.

Vesnić, jedini srpski predstavnik na najstarijem takmičenju pod okriljem Svetske automobilističke federacije (FIA), rekao je da mu srebrno odličje daje podstrek za uspešan nastavak sezone.

- Mislim da smo odradili fantastičan posao. Druga pozicija u okvakvoj konkurenciji, na stazi na kojoj prvi put nastupam, veliki je uspeh. Tokom celog vikenda sam polako dizao formu, postizao sve bolja vremena i nakon dve takmičarske vožnje u nedelju završio kao drugoplasirani. Ima tu još dosta mesta za napredak, ali idemo korak po korak. Već za dve nedelje očekuje nas trka u Austriji i sad mogu da kažem da se nadam još jednom podijumu. Koje će to mesto biti, zavisi od mnogo faktora, ali daću sve od sebe da se popnem još jednu stepenicu više. Ovo je nova avantura i za mene i ceo moj tim i ponosan sam na postignuti uspeh i kako smo predstavili Srbiju - rekao je Vesnić posle trke u Francuskoj.

U grupi tri, u kojoj se takmiči Vesnić, trijumfovao je bivši šampion Evrope, Makedonac Igor Stefanovski u "hjundaiju", dok je prošlogodišnji pobednik i šampion Francuske Nikolas Granijer u "seatu kupri" bio treći.

Naredna trka, Velika nagrada Austrije, na brdskim stazama u Rehbergu, vozi se od 28. do 30. aprila.

 

Ostavite komentar