Sport > Ostali sportovi

Serhio Perez POBEDNIK prve ovogodišnje SPRINT TRKE u šampionatu Formule 1

Meksički vozač je trijumfom uknjižio 8 bodova i trenutno zauzima drugo mesto u ukupnom plasmanu sa 62 boda, 13 manje od vodećeg Ferstapena

Izvor: K1info

29/04/2023 > 17:42

podeli vest:

Serhio Perez POBEDNIK prve ovogodišnje SPRINT TRKE u šampionatu Formule 1
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandić


Red Bulov takmičar Serhio Perez pobedio je na sprint trci u Bakuu, trijumfovavši ispred Ferarijevog vozača Šarla Leklera i klupskog kolege Maksa Ferstapena.

Na samom startu trke u trećoj krivini došlo je do kontakta između Ferstapena i Džordža Rasela iz Mercedesa, koji je uspeo da se nađe ispred Holanđanina. U tom trenutku Šarl Lekler i Serhio Perez bili su na prve dve pozicije.

Juki Cunoda iz Alfa Taurija ubrzo je oštetio svoj bolid, a njegov zadnji desni pneumatik ostao je na stazi zbog čega je najpre aktivirano virtuelno vozilo bezbednosti, da bi direkcija trke ipak na stazu izvela vozilo bezbednosti kako bi delovi mogli da budu bezbedno uklonjeni.

Trka je restartovana u petom krugu, a Maks Ferstapen je odmah pretekao Džordža Rasela i našao se na trećoj poziciji.

Poredak prve trojice nije se menjao do 8. kruga kada je Serhio Perez zahvaljujući DRS-u pretekao Šarla Leklera koji je odmah potom pokušao da uzvrati ali nije uspeo. Meksikanac je ostatak od 17. krugova rutinski odvezao i trijumfovao na sprint trci ispred Leklera koji je zaostao 4,463 sekundi i Ferstapena sa 5,065 sekundi zaostatka za pobednikom.

Serhio Perez je ovom pobedom zabeležio 8 poena, Lekler 7, a Maks Ferstapen je dodao 6 poena svom bodovnom saldu. Od ostalih vozača poene su osvojili Džordž Rasel, Karlos Sainc, Fernando Alonso, Luis Hamilton i Lens Strol.

U ukupnom poretku vodi Ferstapen sa 75 bodova, drugi je Serhio Perez koji ima 62, a treći Fernando Alosno sa 48.

U poretku timova prvi je Red Bul sa 137 poena ispred Aston Martina sa 69 i mercedesa sa 63, dok je četvrtoplasirani Ferari sakupio 37 poena.

Četvrta trka šampionata za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju 30. aprila sa početkom u 13:00 časova.

 

Ostavite komentar