Sport > Ostali sportovi

Studentkinja obojila bolide RED BULA za trku u Majamiju: Promena očigledna

Dizajn bolida odabrala je komisija u kojoj su bili šef tima Kristijan Horner i nekoliko glavnih partnera

Izvor: K1info

04/05/2023 > 14:01

podeli vest:

Studentkinja obojila bolide RED BULA za trku u Majamiju: Promena očigledna
Foto: Twitter/Oracle Red Bull Racing


Red Bul F1 tim je pre početka ovogodišnje sezone najavio da će učestvovati sa jednokratnim dizajnom bolida na tri američke trke u 2023. u Majamiju, Ostinu i Las Vegasu, zahvaljujući takmičenju Make Your Mark gde fanovi mogu da učestvuju u dizajnu.

Argentinka Martina Adriano osmislila je pobednički dizajn za Veliku nagradu Majamija koja se vozi predstojećeg vikenda.

Studentkinja grafičkog dizajna ubacila je ružičaste, svetloplave i ljubičaste linije na bok, nos i prednje krilo RB19, boje koje su u velikoj meri povezane sa Majamijem.

Njen dizajn odabrala je komisija u kojoj su bili šef tima Kristijan Horner i nekoliko glavnih partnera.

- Inicijativa Make Your Mark je sjajna jer pruža Red Bul navijačima da utiču na naš dizajn na tri trke u SAD, a to je nešto što ne vidite da rade drugi timovi - rekao je Horner.

Foto: Twitter/Oracle Red Bull Racing

Kristijan Horner, šef ekipe Red Bull Racing

- Timu je važno što može da uključi naše navijače u ono što radimo i da im pruži jedinstvenu priliku kao što je ova. Mislim da je Martina uradila sjajan posao i da bolid izgleda neverovatno - dodao je šef šampionskog F1 tima.

- Dizajn zadržava naš duh, ali takođe približava Majami bolidu RB19. Definitvno ćemo se istaći kada vidite taj automobil na stazi - zaključuje Horner.

Pobednica je odletela u Majami gde će pratiti trkački vikend sa ekipom Red Bula i kaže da joj je bio životni san da uradi dizajn za Formulu 1.

- Ostala sam šokirana i bez reči kada sam saznala da sam pobedila, nisam mogla da verujem - osećam se kao u snu - rekla je Adriano.

Ljubitelji F1 igre takođe će moći da se takmiče u Red Bulovom dizajnu za Majami u predstojećoj igri F1 2023, čiji je datum izlaska 16. jun.

 

Ostavite komentar