Sport > Ostali sportovi

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja OSVOJIO POL u Le Manu, Mark Markes STARTUJE KAO DRUGI

Posle pauze zbog operacije šake i jučerašnjih padova na oba treninga, Mark Markes je još jednom dokazao da ga ne treba unapred otpisivati

Izvor: K1info

13/05/2023 > 12:08

podeli vest:

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja OSVOJIO POL u Le Manu, Mark Markes STARTUJE KAO DRUGI
Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Breton


Vozač fabričke ekipe Dukatija i vodeći u šampionatu Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju na stazi Le Man. On je najbolji krug odvezao u vremenu 1:30,705, što je slabije od njegovog rekorda koji iznosi 1:30,450.

Činilo se da će povratnik Mark Markes prirediti iznenađenje i imati najbolji krug sa vremenom 1:30,763, ali mu je to na kraju bilo dovoljno za drugu poziciju. Poslednje mesto u prvom startnom redu pripalo je Luki Mariniju koji je u Q2 deo došao kao prvoplasirani iz prvog dela kvalifikacija. On je postavio vreme 1:30,842, zaostavši za prvoplasiranim samo za 79 hiljaditih delova sekunde.

Iz drugog startnog reda krenuće Džek Miler, koji je uz trojicu prvoplasiranih jedini vozio ispod 1:31. Horhe Martin bio je peti, dok je Maverik Vinjales ostvario šesto startno vreme. Vozač Aprilije jedno vreme bio je vodeći, ali je prilikom drugog izlaska na stazu imao tehničke probleme sa motociklom, zbog čega je morao da se vrati u boks i uzme rezervni.

 

Marko Beceki startovaće iz trećeg startnog reda zajedno sa Aleksom Markesom i Žoanom Zarkom, dok je četvrti startni red rezervisan za Breda Bindera, Aleša Espargara i Augusta Fernandeza.

Miljenik domaće publike Fabio Kavrtararo nije uspeo da se plasira u Q2 deo kvalifikacija, zbog čega će krenuti sa 13. pozicije.

Sprint trka vozi se danas sa početkom u 15:00.

 

Ostavite komentar