Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ počeo odbranu TITULE u Rimu: Nole SPORO krenuo, ali JAKO ZAVRŠIO protiv Ečeverija

Srpskom teniseru bilo potrebno 113 minuta da prođe u nastavak turnira

Izvor: K1info

12/05/2023 > 21:14

podeli vest:

ĐOKOVIĆ počeo odbranu TITULE u Rimu: Nole SPORO krenuo, ali JAKO ZAVRŠIO protiv Ečeverija
Foto: Tanjug/AP


Najbolji teniser sveta Novak Đoković je odbranu titule osvojene na mastersu u Rimu prošle godine, danas počeo pobedom od 2:0 (7:6, 6:3) nad Argentincem Tomasom Ečeverijem za sat i 53 minuta igre.

Meč je počeo loše po osvajača šest titula u glavnom gradu Italije, jer je Ečeveri odmah na startu napravio brejk. Đoković je uzvratio kad je izjednačio na 3:3, a do kraja seta nije bilo više brejkova, iako je kod vođstva 5:4 Đoković imao dve brejk, samim tim i set lopte, ali ih nije iskoristio.

U taj-brejku je Argentinac bio na korak od velikog iznenađenja, poveo je 5:3, ali se Đoković izdigao kad je bilo najvažnije, vezao četiri poena i osvojio prvi set. Tokom prvog seta delovalo je da Đoković ima probleme sa stomakom, ali je uspeo da ih prevaziđe. 

U drugom setu su stvari došle na svoje mesto, Đoković je stigao odmah do brejka, a zatim do još jednog kod vođstva 4:2, čime je i definitvno okončao snove Argentinca da može do iznenađenja.

Đokovićev protivnik u trećem kolu biće Grigor Dimitrov. Bugarin je u drugoj rundi pobedio Stena Vavrinku 2:0 (6:4, 7:6).

Inače, Đokovićev prvi meč u Rimu gledao je i proslavljeni Žoze Murinjo, trener fudbalera Rome. On je danas poželeo sreću Noletu na startu turnira, a njihov susret je zebeležila i kamera.

 

Ostavite komentar