Sport > Ostali sportovi

Bred Binder ostvario DRUGI ovogodišnji MotoGP trijumf na SPRINT TRCI u Herezu

Trka je morala da bude prekinuta već u prvom krugu zbog incidenta u kome su učestvovali Franko Morbideli, Aleks Markes i Marko Beceki

Izvor: K1info

29/04/2023 > 18:37

podeli vest:

Bred Binder ostvario DRUGI ovogodišnji MotoGP trijumf na SPRINT TRCI u Herezu
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Vozač KTM-a Bred Binder ostvario je svoju drugu pobedu na sprint trci za VN Španije na stazi "Anhel Nijeto" u Herezu. Kao drugi kroz cilj je prošao Dukatijev šampion Frančesko Banjaja sa zaostatkom od +0,428 sekundi, dok je treće mesto zauzeo takođe KTM-ov takmičar Džek Miler, kasnivši +0,680 sekundi za pobednikom.

Trka je prekinuta već u prvom krugu zbog incidenta u kojem su učestvovali Franko Morbideli, Aleks Markes i Marko Beceki. Obzirom da je crvena zastava istaknuta pre završetka prvog kruga, sva trojica su mogli da učestvuju u ponovljenom startu na rezervnim motociklima.

Prilikom restarta poveo je Bred Binder ispred Džeka Milera i Horhea Martina na Dukatiju. Martin je uspeo da pretekne Milera, a Frančesko Banjaja je u tom trenutku zauzimao četvrto mesto.

U četvrtom krugu Džek Miler izbija na čelo ispred Bindera i Banjaje, a peti krug označio je kraj trke za Aleksa Markesa i Hondinog takmičara Takakija Nakagamija koji su u odvojenim incidentima završili kraj staze.

Dva kruga pre kraja Binder uspeva da se nađe na čelu karavana, a za petama su mu bili Miler i Banjaja koji je u poslednjem krugu pretekao Australijanca.

Probni vozač ekipe KTM Dani Pedrosa, koji na ovoj trci učestvuje sa specijalnom pozivnicom, odlično se držao i vodio je veliku borbu sa Migelom Oliveirom za petu poziciju.

Bred Binder je pobedom osvojio 12 poena, Frančesko Banjaja 9, dok je Džek Miler uknjižio novih 7 bodova. Među osvajačima poena su i Horhe Martin, Migel Oliveira, Dani Pedrosa, Maverik Vinjales, Žoan Zarko, dok je devetoplasirani Marko Beceki osvojio 1 poen.

U ukupnom poretku vodi Beceki sa 65 bodova, dok drugoplsirani Banjaja ima samo tri manje. Treći je Maverik Vinjales sa 48, četvrtoplasirani Aleks Rins ima 47, a petoplasirani Žoan zarko 46.

Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 12:00, Moto2 takmičari su na redu od 13:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 15:00 časova.

 

Ostavite komentar