Sport > Ostali sportovi

Ni mačka ga NIJE OMELA: Aleš Espargaro OSVOJIO POL POZICIJU u Herezu

Aprilijin takmičar odvezao je najbolji krug na samom završetku, a tokom kvalifikacija imao je susret sa mačkom koja se našla na stazi

Izvor: K1info

29/04/2023 > 12:50

podeli vest:

Ni mačka ga NIJE OMELA: Aleš Espargaro OSVOJIO POL POZICIJU u Herezu
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Aleš Espargaro osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije koja se vozi u Herezu. On je odvezao najbolji krug u vremenu 1:37,216, ostavivši iza sebe Džeka Milera na KTM-u i Horhea Martina na Dukatiju.

Slaba kiša koja je počela da pada neposredno pred početak Q2 dela kvalifikacija podstakla je neke vozače da stave gume za vlažne uslove, ali je većina ipak izašla na slikovima. Gume za suvo su se pokazale kao ispravan izbor i vremena su se poboljšavala iz kruga u krug.

Bitka za pol se svela na duel između Milera i Espargara, koji je tokom kvalifikacija uspeo da izbegne mačku koja se našla na stazi.

Iz drugog startnog reda krenuće još jedan KTM-ov takmičar Bred Binder, aktuelni šampion Frančesko Banjaja i penzioner Dani Pedrosa koji na trci učestvuje za ekipu KTM-a sa specijalnom pozivnicom.

Miguel Oliveira, Žoan Zarko i Luka Marini krenuće iz trećeg startnog reda, dok je četvrti rezervisan za Maverika Vinjalesa, Takakija Nakagamija i Aleksa Markeza.

Trenutno vodeći u svetskom šampionatu u najjačoj klasi, Marko Beceki iz Mooney VR46 tima, startovaće tek sa 13. pozicije jer nije uspeo da se izbori za jedno od prva dva mesta tokom Q1 dela kvalifikacija. Najbolje plasirani vozač Jamahe je Franko Morbideli koji će startovati kao 14., dok je njegov klupski kolega Fabio Kvartararo tek 16.

Start sprint trke za Veliku nagradu Španije je u 15:00 časova, dok se glavna trka u MotoGP konkurenciji vozi u nedelju takođe od 15:00.

 

Ostavite komentar