Sport > Ostali sportovi

Šarl Lekler POTVRDIO DOMINACIJU u Bakuu: Ferarijev vozač na pol poziciji i za SPRINT TRKU

Takmičar italijanske ekipe je pred kraj sprint kvalifikacija udario u zaštitni zid, ali je pre toga postavio vreme koje je bilo nedostižno

Izvor: K1info

29/04/2023 > 12:43

podeli vest:

Šarl Lekler POTVRDIO DOMINACIJU u Bakuu: Ferarijev vozač na pol poziciji i za SPRINT TRKU
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits


Šarl Lekler je dominirao na današnjim kvalifikacijama za prvu ovogodišnju sprint trku u Bakuu i osvojio pol poziciju sa vremenom 1:41,697. Iako je vozač Ferarija pred kraj kvalifikacija udario u zaštitnu barijeru i uništio prednje krilo, to ga nije sprečilo da trijumfuje, čime je pokazao da jučerašnji pol za glavnu trku nije bio slučajnost i da je bolid italijanskog tima odlično pripremljen za uličnu trku u Bakuu.

Sa drugog mesta će startovati Red Bulov takmičar Serhio Perez koji je bio sporiji od prvoplasiranog za +0,147 sekudi, dok je aktuelni svetski šampion i vodeći u šampionatu Maks Ferstapen morao da se zadovolji trećim vremenom, kasnivši za Leklerom za +0,290 sekundi.

Četvrto mesto je osvojio Mercedesov vozač Džordž Rasel, koji je danas vozio daleko bolje nego u jučerašnjim kvalifikacijama kada nije uspeo da se plasira u Q3 deo i glavnu trku će startovati sa 11. mesta. Karlos Sainc iz Ferarija bio je peti, dok će iz trećeg startnog reda sa 6. mesta startovati Luis Hamilton iz Mercedesa.

Najprijatnije iznenađenje sprint kvalifikacija priredio je Aleks Albon iz Vilijamsa koji se plasirao na 7. mesto, ostavivši za sobom dvojac Aston Martina Fernanda Alonsa i Lensa Strola.

Desetoplasirani Lando Noris nije ni izašao iz boksa jer nije imao novi set mekih guma. Naime, vozači u SQ1 i SQ2 delu kvalifikacija moraju da startuju na novim srednjim gumama, dok u SQ3 delu voze na novom setu mekih guma.

Prvi ovogodišnji sprint je na programu danas od 15:30 časova.

 

Ostavite komentar