Sport > Tenis

LAJOVIĆ RUŠI favorite kao na traci: Dušan GAZI i u Madridu, pao DEVETI teniser sveta

U trećem kolu Srbinu će rival biti Nemac Jan Lenard Štruf

Izvor: K1info/Tanjug

29/04/2023 > 17:03

podeli vest:

LAJOVIĆ RUŠI favorite kao na traci: Dušan GAZI i u Madridu, pao DEVETI teniser sveta
Foto: Starsport


Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 2:1 (6:2, 3:6, 7:6) u meču koji je trajao dva sata i 35 minuta i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

Kanađanin je, inače, deveti teniser na ATP listi, a Lajović, koji je trenutno 40. na svetu, u prestonicu Španije je došao po osvajanju Srpska opena. Dušan je tada u Banjaluci na putu do titule preslišao najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, a u finalu pobedio Andreja Rubljova, trenutno šestog igrača u ATP karavanu...

Što se tiče današnjeg duela, Lajović je bolje otvorio meč i uspeo da povede sa 4:0 posle dva vezana brejka, čime je završio posao u prvom setu. U drugom setu kanadski teniser je bolje servirao i uspeo da u šestom gemu oduzme servis Lajoviću i posle osvoji set.

Tokom trećeg seta nije bilo prilika za brejk, pa se igralo 12 gemova. U 12 gemu Lajović je uspeo da se izbori za dve brejk i meč lopte, ali je Ože Alijasim ipak odoleo i produžio meč. Tokom taj-brejka srpski teniser ubrzo je poveo sa 5:0 i time rešio pitanje pobednika.

U trećem kolu Lajoviću će rival biti Nemac Jan Lenard Štruf.

Sa druge strane, naš Miomir Kecmanović eliminisan je u drugom kolu Mastersa u Madridu - njega je posle velike borbe pobedio Čileanac Kristijan Garin sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:4).

 

 

Ostavite komentar