Sport > Ostali sportovi

Šta se desi kad dođe do INCIDENTA između klupskih kolega?

Sudije su posle trke pregledale snimak i odlučile da neće kazniti Pjera Gaslija

Izvor: K1info

03/04/2023 > 14:48

podeli vest:

Šta se desi kad dođe do INCIDENTA između klupskih kolega?
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Kontakt koji su vozači Pjer Gasli i Esteban Okon imali prilikom restarta trke u 57. krugu, doveo je do nesrećnog završetka VN Australije za tim Alpine. Obojica vozača završili su u barijeri kraj staze, što je bio i kraj njihovih nada da će osvojiti bodove na trećoj ovogodišnjoj trci.

Prilikom drugog restarta Gasli, koji je startovao kao peti, sišao je sa staze u krivini 1 kako bi izbegao bolid Fernanda Alonsa. Međutim, prilikom povratka na stazu imao je kontakt sa svojim timskim kolegom, što je bio kraj trke za obojicu.

Na pitanje o njegovoj ulozi u incidentu, potišteni Gasli je rekao:

- Izuzetno sam razočaran ishodom trke. Dao sam sve od sebe... Ne želim ni da komentarišem kraj - izjavio je prvi od dvojice francuskih vozača u timu Alpine i nastavio.

- Pamtićemo ono što mu je prethodilo. Žao mi je što smo ispustili dobar rezultat i pred nama je nekoliko nedelja da analiziramo poslednja dva kruga.

Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Pjer Gasli

Gasli je mislio na deo trke kada je bio petoplasiran, držeći tempo sa Alonsom i Saincom. Francuz veruje da će njihov nastup poslužiti kao "dodatna motivacija" za gran pri koji će se za četiri nedelje voziti u Azerbejdžanu.

Govoreći neposredno posle klupskog kolege, Okon je objasnio:

- Pjer se vratio na stazu ne ostavivši mi prostora, zbog čega smo imali kontakt, ali se ne ljutim - rekao je on.

- To se moglo dogoditi svakome. On je došao i izvinio se, i sa te strane je sve u redu. Ali činilo se da ćemo imati odličan vikend - primećuje Okon.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Esteban Okon

Okon je imao turbulentan vikend, počevši od toga što nije uspeo da se plasira u Q3 deo kvalifikacija za samo 0,007 sekundi. U trci je imao kontakt sa Alfa Taurijem Nika de Vrisa u 10. krugu, da bi potom uspeo da pretekne Jukija Cunodu i Oskara Pjastrija i nađe se među osvajačima bodova, pre nego što se sudario sa klupskim kolegom.

- Imali smo dobar tempo, bili smo brzi kao i bolidi Aston Martina i Ferarija. Teško je razmišljati o tom poslednjem restartu i haosu kada se dosta bolida našlo kraj staze. Nismo bili daleko od tempa koji je imao Serhio Perez i to je odlično. Imaćemo to na umu za sledeću trku kada ćemo se vratiti jači - zaključuje Okon.

 

Ostavite komentar