Sport > Ostali sportovi

Velika nagrada Bahreina: DVOSTRUKA POBEDA šampionskog tima Red Bul Rejsing, ALONSO NA PODIJUMU

Maks Ferstapen započeo je odbranu titule pobedom na Velikoj nagradi Bahreina, dok je Šarl Lekler odustao zbog kvara na svom Ferariju

Izvor: K1info

05/03/2023 > 18:50

podeli vest:

Velika nagrada Bahreina: DVOSTRUKA POBEDA šampionskog tima Red Bul Rejsing, ALONSO NA PODIJUMU
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein


Za razliku od prošlogodišnje trke u Bahreinu koju nije završio, ovo je bio savršen početak sezone za Ferstapena i ekipu Red Bul Rejsinga - Holanđanin je ostvario svoju prvu pobedu na stazi Sahir. Drugi je bio njegov klupski kolega Serhio Perez, čime je Red Bul Rejsing ostvario dvostruku pobedu.

Međutim, najprijatnije iznenađenje bilo je osvajanje trećeg mesta od strane Fernanda Alonsa za svoj novi tim Aston Martin.

Popularni Nando oporavio se od nešto lošijeg starta i kontakta sa klupskim kolegom Lensom Strolom i furioznom vožnjom pretekao Luisa Hamiltona, a potom i Karlosa Sainca za mesto na podijumu.

Alonsu je pomoglo odustajanje Šarla Leklera u 41. krugu koji je u tom trenutku zauzimao treću poziciju.

Sedmostruki svetski šampion Hamilton osvojio je peto mesto ispred Lensa Strola, koji se još uvek oporavlja od povreda zadobijenih u nesreći na biciklu pred početak sezone.

Rasel je završio kao sedmi ispred Valterija Botasa iz Alfa Romea i Estebana Okona iz Alpine, dok je Aleks Albon osvojio bod za ekipu Vilijams Rejsing.

Najbrži krug odvezao je Guanju Džou, ali je ostao bez jednog poena jer se nije plasirao među prvih deset.

Sledeća trka vozi se 19. marta za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

 

Ostavite komentar