Sport > Ostali sportovi

F1 kvalifikacije Bahrein: Bitka za PRVI POL u sezoni PRIPALA Maksu Ferstapenu

Bez iznenađenja na otvaranju F1 sezone - Red Bulov dvojac Maks Ferstapen i Serhio Perez startovaće iz prvog reda

Izvor: K1info

04/03/2023 > 18:19

podeli vest:

F1 kvalifikacije Bahrein: Bitka za PRVI POL u sezoni PRIPALA Maksu Ferstapenu
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augsten


Maks Ferstapen ostvario je 21. pol poziciju u karijeri, nadmašivši svog klupskog kolegu Serhija Pereza za 0,138 sekundi. Vozači Red Bul Rejsinga takođe su bili jedini koji su najbrži krug na stazi Sahir vozili ispod 1:30,000.

Prošlogodišnji pobednik i osvajač pol pozicije Šarl Leker iz Ferarija završio je na trećem mestu sa zaostatkom od 0,292.

Dva minuta pre kraja trećeg dela kvalifikacija gledaoci su prisustvovali neobičnoj sceni kada je Lekler napustio svoj bolid, odustavši od borbe za pol. Iako se nagađalo da je u pitanju možda bio tehnički problem - pogotovo kada se uzme u obzir da je tokom prvog dela kvalifikacija takmičenje bilo prekinuto zbog otpadanja delova sa Ferarijevog bolida - Lekler je u razgovoru sa Dejvidom Kultardom izjavio da je Ferarijev bolid podešen za trku a ne za kvalifikacije i da je to bio razlog što se nije vratio na stazu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augsten

Fernando Alonso (Aston Martin)

Četvrti je bio Karlos Sainc , dok je Fernando Alonso potvrdio odlične rezultate tokom slobodnih treninga osvajanjem petog mesta, plasiravši se ispred Džordž Rasela i Luisa Hamiltona iz Mercedesa. Među prvih 10 našli su se i Lens Strol (Aston Martin), Esteban Okon (Alpine) i povratnik Niko Hulkenberg u ekipi Has Rejsing.

Trka za Veliku nagradu Bahreina na programu je u nedelju od 16 časova.

 

Ostavite komentar