Sport > Ostali sportovi

Završen PRVI DAN TESTIRANJA u Bahreinu: Maks Ferstapen postavio NOVO NAJBOLJE VREME

Aktuelni svetski šampion bio je najbrži tokom prvog dana, ali je najveće iznenađenje priredio drugoplasirani Fernando Alonso u Aston Martinu

Izvor: K1info

23/02/2023 > 21:11

podeli vest:

Završen PRVI DAN TESTIRANJA u Bahreinu: Maks Ferstapen postavio NOVO NAJBOLJE VREME
Foto: tanjug/AP Photo/Frank Augstein


Vozač ekipe Red Bull Racing je na popodnevnoj sesiji postavio novo najbrže vreme od  1:32,837 tokom prvog dana testiranja na stazi u Bahreinu, gde će se voziti prva ovogodišnja trka.

Ferstapen, koji želi da postane tek peti vozač u istoriji Formule 1 koji je osvojio tri uzastopna svetska šampionata, odvezao je čak 157 krugova i prestigao novog vozača ekipe Aston Martin Fernanda Alonsa za samo 0,029 sekundi.

Istina, postavljena vremena ne znače puno na početku testiranja, ali Alonso je svakako privukao pažnju svojim brzim krugovima u poslednjem satu, pošto je na početku ostao u garaži zbog oštećenog poda na svom bolidu.

To je označilo preokret za ekipu Aston Martin, koja je dan počela s problemima na bolidu Felipea Drugoviča, izazvavši jedini prekid tokom današnjih testiranja.

Najbolji krug Karlosa Sainca bio je dovoljan da ga zadrži među prva tri, za dlaku ispred klupskog kolege Šarla Leklera, koji je preuzeo upravljač SF-23 posle pauze za ručak.

Iako ekipa McLarena nije imala najsrećniji početak testiranja, Lando Noris je završio kao peti sa zaostakom od 0,625 sekundi za Ferstapenom.

Foto: tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Luis Hamilton, Mercedes

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton posle podne je prvi put testirao svoj novi W14 bolid i završio sa 0,671 sekundi zaostatka iza rivala za titulu 2021.

Iz ekipe Mercedesa je sa zadovoljstvom saopšteno da bolid nije poskakivao, što je bilo veliki problem za nemačkog proizvođača na njihovim prošlogodišnjim testovima u Bahreinu sa modelom W13.

Među deset naboljih plasirali su se Aleks Albon, Guanju Džou, Džordž Rasel i novajlija u Formuli 1 američki vozač Logan Sardžent koji vozi za ekipu Williams Racing.

Serhio Perez bio je jedini vozač koji se nije pojavio na stazi u četvrtak, pošto je Ferstapen proveo ceo dan za upravljačem.

Drugi dan predsezonskog testiranja počinje u petak ujutru.

 

Ostavite komentar