Sport > Košarka

KO BI REKAO? Denver dobio Luku i Dalas i BEZ JOKIĆA

Prva pobeda Nagitsa bez srpskog reprezentativca.

Izvor: K1info/Sportal.rs

21/11/2022 > 07:46

podeli vest:

KO BI REKAO? Denver dobio Luku i Dalas i BEZ JOKIĆA
Foto: Tanjug/AP


Denver je pobedio Dalas rezultatom 98:97. 

Nagetsi se nisu najbolje proveli bez svog najboljeg igrača. Od kada je Nikola Jokić u NBA "karantinu", Denver je zabeležio dva poraza. Jedan je bio veoma ubedljiv i to upravo protiv Dalasa. Nagetsi su u večerašnjem meču tražili osvetu i dobili je. 

Meč je bio dosta tvrd u odnosu na prethodni i na NBA standarde. Oba tima su slabo šutirala tokom prvog kvartala, te je na kraju dvanaestominutnog perioda meč bio izjednačen. U drugoj četvrtini gledali smo znatno bolji Denver. Barem početkom nje. 

 

 

Poenima Majkla Portera Nagetsi su stigli na dvocifren plus. Ipak, nakon toga je Dalas uzvratio i to na krilima sjajnog Davisa Bertansa. Bivši košarkaš Partizana vezao je 12 poena i Mavsi su na poluvreme otišli sa plus dva na svom kontu. 

U trećem kvartalu opet dobra igra izabranika Majka Melouna. Napravili su seriju 15:2, kojom su se opet odlepili na dvocifrenu razliku. Kao i drugoj četvrtini, usledio je povratak Dalasa. Trojkom Luke Dončića vratili su se na svega minus tri pred odlučujući period. Tamo je viđena prava drama. 

Na minut i po do kraja Dalas je vodio sa četiri razlike. Bouns Hajland je sa bacanja doneo dva poena i meč je došao na posed razlike. Džoš Grin je promašio trojku za Mavse, a na drugoj strani je usledila kazna. Majkl Porter je ubacio šut za tri poena i doneo prednost Denveru na 55 sekundi do kraja. 

 

 

Teško da je bilo ko verovao da će to biti poslednji poeni na meču, ali jesu. Dončić i Fini Smit su promašili šuteve za tri i meč je završen sa +1 za tim iz Kolorada. 

Najefikasniji kod Nagetsa bio je Bouns Hajland sa 29 poena. Svakako da treba pomenuti i danas sjajnog Diandrea Džordana koji je uz osam poena uhvatio 17 skokova. Džef Grin je predvodio Dalas sa 23 koša, dok je Dončić ubacio 22 uz devet skokova i osam asistencija. 

 

 

 

Ostavite komentar