Sport > Košarka

Momenat u kome se rodila NOVA SRPSKA NBA ZVEZDA: Nikola Jović ušao u istoriju Majamija

Srpski košarkaš Nikola Jović upisao je svoj prvi start u NBA ligi, u porazu njegovog Majamija od Toronta rezultatom 112:104

Izvor: K1info/Tanjug

17/11/2022 > 07:37

podeli vest:

Momenat u kome se rodila NOVA SRPSKA NBA ZVEZDA: Nikola Jović ušao u istoriju Majamija
Foto: Miami Heat promo


Jović je na parketu proveo skoro 24 minuta, što se odrazilo i na košgeterski učinak - jer je zabeležio i svoj prvi dvocifreni ubacivši 13 poena. Pritom je imao tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Mladi srpski as je ujedno ušao u istoriju Majamija i sa 19 godina i 160 dana postao je najmlađi igrač ovog tima ikada koji je startovao na jednom meču NBA lige.

 

 

Zanimljivo, Jović je čak 11 poena ubacio u prvoj deonici, odnosno prvih devet za Majami za koji je do ovog meča sa Torontom odigrao svega 24 minuta.

- Naporno sam radio poslednjih mesec dana i samo sam čekao da me prozovu. Bio sam spreman na sve. desilo se ono što se desilo Bamu i morao sam da napredujem i pomognem svom timu da pobedi. Bio je ovo težak poraz, ali nadam se da ću sledeći put više pomoći - rekao je Jović posle utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

Strus je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Majamija, Lovri je imao jedna manje, a uz Jovića 13 je ubacio i Batler. Vinsent je brojao do 16, Kaleb Martin je imao učinak od 14 poena i devet skokova.

 

 

 

Ostavite komentar