Sport > Košarka

Jokić IMA KORONU?

Srpski košarkaš neće igrati za Denver protiv Njujork Niksa

Izvor: K1info

16/11/2022 > 07:28

podeli vest:

Jokić IMA KORONU?
Foto: Tanjug/AP


Srpski košarkaš Nikola Jokić neće igrati za Denver protiv Njujork Niksa, jer je ušao u zdravstveno-bezbednosni NBA protokol koji se najčešće primenjuje zbog korona virusa.

Aktuelni dvosruki osvajač MVP titule je 10. igrač koji je ove sezone ušao u taj protokol. Igrači, inače, nisu obavezni da se podvrgavaju redovnom testiranju ove sezone, ali postoje određene situacije u kojima moraju da budu provereni kada je u pitanju COVID-19.

Primera radi, ukoliko postoje određeni simptomi ili je neko iz njihovog domaćinstva pozitivan na koronu, to znači da je ulaza u protokol nužan.

Duel Denvera i Niksa na programu je u noći između srede i četvrtka, od tri sata ujutru, a nije isključeno da Jokić propusti još neki ukoliko je i sam pozitivan na koronu. Ove sezone, Nikola je na 13 mečeva u proseku beležio 20.8 poena, 9.5 skokova i 8.9 asistencija.

Takođe, vredi pomenuti i to da je Jokić drugi igrač Denvera koji je ušao u protokol s obzirom na to da je i rezervni plejmejker Bons Hajlajd ispao iz konkurencije za meč sa Niksima.

 

 

 

Ostavite komentar