Sport > Time Out

TEŠKE optužbe: DVEJN VEJD zbog para iskorišćava TRANSRODNU ćerku?

Dvejn Vejd i Sivon bili su u braku od 2002. do 2010. godine

Izvor: K1info/Sportal.rs

03/11/2022 > 17:17

podeli vest:

TEŠKE optužbe: DVEJN VEJD zbog para iskorišćava TRANSRODNU ćerku?
Foto: Printscreen/Youtube


Dvejn Vejd (40), legendarni NBA košarkaš, trenutno ne prolazi lak period u životu. Naime, njega optužuje bivša supruga Siovon Funčes (41) da finansijski iskorišćava njihovu transrodnu ćerku Zaju (15), koja je rođena kao Zajon.

Zaja je 2019. godine, kao dvanaestogodišnjakinja, objavila da je transrodna osoba i od tada je potpisala bogate ugovore kao model i infulenser na društvenim mrežama.

Ona je odbacila svoje muško ime - Zajon, ali budući da je još uvek maliletna za sada nije u mogućnosti da i definitivno promeni pol.

Dok čeka da joj zakon dozvoli da kompletira svoju transformaciju, Zaja sa svojim ocem Vejdom i maćehom Gabrijel Junion posećuje događaje za selebritije i javno se ekponira. Njena majka Siovon smatra da je to sve previše za tako mlado dete i da na njenom eksponiranju insistira njen otac Dvejn i to zarad svog profita.

Ona je zbog toga odlučila da tuži bivšeg supruga i zamolila sud da ne dozvoli njihovoj ćerki da zvanično promeni pol pre nego napuni 18 godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaya Wade (@zayawade)

- Brinem se da Dvejn vrši pritisak na naše dete da ubrza promenu imena i pola, da bi iskoristio njene finansijske prilike i ponude koje joj šalju kompanije - piše u prijavi protiv čuvenog košarkaša i NBA šampiona.

Dvejn Vejd i Sivon bili su u braku od 2002. do 2010. i imaju i sina Zaira. Bivši košarkaš Majamija i Čikaga dobio je sudskim putem starateljstvo nad decom godinu dana nakon razvoda.

Čuveni košarkaš se za sada nije oglašavao povodom optužbi bivše suprugem a trenutno se sa svojom novom izabranicom nalazi u Africi. Naredno saslušanje je zakazano za decembar i tada će sud odlučiti da li će Zaja moći da promeni ime i pol bez pristanka majke.

- Nekad uopšte nije bio ovakav. Bio je skroman i veoma stidljiv. Tek smo se venčali i dobili smo dete i trebalo mi je vreme da se naviknem na sve pre nego što je došao u NBA ligu - rekla je Sivon, koja je sa Dvejnom bila praktično od detinjstva.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaya Wade (@zayawade)

 

Vejd je ranije u jednom intervjuu objasnio kako mu je sin rekao da želi da promeni pol.

- Imao je 12 godina, kada je došao kući i rekao: "Hej, društvo, želim da razgovaramo. Da bih nastavio, potrebno je da vam kažem istinu, želim da me zovu 'ona' i voleo bih da me i vi nazivate Zaja" - rekao je Dvejn.

Vejd je u NBA ligi nastupao čak u 16 sezona, a najveći trag ostavio je kao igrač Majami Hita, sa kojim je osvojio tri titule šampiona.

 

 

Ostavite komentar