Sport > Košarka

Duboki naklon za DONČIĆA: Slovenac odigrao (još jednu) PARTIJU ZA ISTORIJU

Dalas je odneo pobedu protiv Toronta u sjajnom meču rezultatom 111:110

Izvor: K1info/blic.rs

05/11/2022 > 09:07

podeli vest:

Duboki naklon za DONČIĆA: Slovenac odigrao (još jednu) PARTIJU ZA ISTORIJU
Foto: Tanjug/AP


Luka Dončić je ponovo bio nezaustavljiv na parketu i opet je doneo pobedu svom Dalasu.

Sjajni slovenački plejmejker je u dramatičnoj pobedi Dalasa nad Torontom 111:110 imao neverovatnih 35 poena, 8 skokova i 6 asistencija i praktično je sam doneo trijumf Mavsima.

 

 

Navijači prisutni u hali mogli su da prisustvuju istoriji. Naime, Dončić je postigao tek drugi igrač u istoriji koji je u prvih osam mečeva postizao 30+ poena. Prvi je legendarni Vilt Čembrlen. Slovenac je bio izuzetno raspoložen za igru od početka meča i delovalo je da se Raptorsima ne piše dobro. Pogotovo nakon ogromnih +19 koje je Dalas imao u trećoj četvrtini.

Atmosfera u dvorani je u tim momentima bila slavljenička. Ipak, nije kanadski tim rekao sve što je imao. Klupa Dalasa je po ko zna koji put uspela da "prospe" ogromnu prednost. Veliki broj ofanzivnih faulova doveo je Toronto u situaciju da priđe Mavsima na svega posed zaostatka. Na svega 35 sekundi do kraja meča, Dalas je vodio samo tri razlike. 

 

 

Dončić je nakon toga dobio dva bacanja, ali je pogodio samo jedno. Anunobi je brzo preveo loptu i zakucao, a Spenser Dinvidi je svojim bacanjima doneo Dalasu velikih +4 u tim momentima. Uspeo je Anunobi nakon toga da pogodi trojku uz zvuk sirene, ali poraz sa manjom razlikom je sve što je uspeo da donese Raptorsima. Dalas je ovom pobedom vezao treći pozitivan ishod, a ukupno peti u sezonu uz tri poraza. 

Najefikasniji u ekipi Džejsona Kida bio je naravno neverovatni Luka Dončić. Reprezentativac Slovenije postigao je 35 poena uz osam skokova i šest asistencija. S druge strane, veoma dobru partiju imao je i Anunobi,koji je ubacio 27 koševa. Skoti Barns je imao tripl - dabl sa 11 poena, 11 skokova i 10 asistencija. 

 

 

 

 

Ostavite komentar