Sport > Košarka

Rađa se novi srpski MVP? POKUŠEVSKI DOMINIRAO i stigao do ličnog rekorda

Oklahoma jeste izgubila od Bostona, ali je dobila - igračinu

Izvor: K1info/Sportal.rs

15/11/2022 > 07:33

podeli vest:

Rađa se novi srpski MVP? POKUŠEVSKI DOMINIRAO i stigao do ličnog rekorda
Foto: Tanjug/AP


Oklahoma Siti Tander poražen je na gostovanju Boston Seltiksima (126:122) u jednoj od najboljih utakmica večeri.

Ostali su kratkih rukava Pokuševski i njegovi saigrači na kraju, iako su vodili tokom maltene celog susreta. Aleksej je postigao 16 poena, uz 14 skokova i tri blokade, čime je došao do brojke od 100 blokada i tako proslavio jubilej. Pored njega, kao i uvek, najbolji je bio Šej Gildžs-Aleksander koji igra sezonu života sa 37 poena, sa dodatih osam asistencija.

 


Seltiksi su sa druge strane imali šestoricu dvocifrenih igrača, od čega su trojica bila sa preko 20 poena. Tejtum je postigao 27 uz nešto skromniji šut iz igre nego inače, dok je Braun imao 26 sa dobrim procentom, ali uz 0/5 za tri poena. Markus Smart, apsolutni junak utakmice ubacio je 22 poena i dodao osam asistencija. "Srce i duša" Bostona u poslednoj četvrtini bio je dvocifren i postigao je maltene sve poene za svoju ekipu kada se lomilo.ž

 

Ključnu ulogu u "odvajanju" od Seltiksa pred kraj prvog poluvremena imao je upravo naš Aleksej Pokuševski. On je uz par ukradenih lopti vezao i pet poena, tačnije trojku i zakucavanje, te tako doneo dvocifrenu prednost svojoj ekipi (56:46 u tom momentu).

Tokom treće četvrtine u jednom trenutku Oklahoma je imala čak i 15 poena prednosti, što su domaći ubrzo prepolovili, ali su i dalje Tanderi držali kakvo takvo rastojanje. Ipak, tokom poslednjih 12 minuta počela je da se topi njihova prednost, što je Boston iskoristio i uspeo da slavi u ovoj utakmici koja je, bar se tako očekivalo, trebalo da bude dosta ranije rešena.

 

 

 

Ostavite komentar