Sport > Košarka

Veliko je SRCE PARTIZANA: Nude Makabiju da UTAKMICE IGRA u Beogradu dok je RAT

U slučaju da Makabi mora da igra utakmice u gostima, Partizan je spreman da mu obezbedi prostorije za trening, smeštaj i teretanu

Izvor: K1info/N1

08/10/2023 > 14:44

podeli vest:

Veliko je SRCE PARTIZANA: Nude Makabiju da UTAKMICE IGRA u Beogradu dok je RAT
Foto: Starsport


KK Partizan je uputio pismo Makabiju iz Tel Aviva, u kojem nudi da se utakmice Makabija u Evroligi igraju u Beogradu dok traje ratno stanje u Izraelu.

Kao sto je KK Partizan zbog sankcija evropske mečeve igrao 1992. u Španiji, sport mora da ostane iznad politike, navodi se u pismu KK Partizan Makabiju, prenosi Vreme.

- U ovom izuzetno tužnom trenutku, u ime KK Partizan iz Beograda želim da izrazim najdublje saučešće vama i svim ljudima u vašoj zemlji - navodi se u pismu podrške Izraelu, koje potpisuje Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan.

U pismu se takođe navodi da u ovom teškom trenutku želi da naglasi da Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja i da u to ime njihovom klubu nudi gostoprimstvo u Beogradu.

- Uprkos teškim vremenima, sportisti moraju da nastave sa svojim obavezama i da na najbolji mogući način predstavljaju svoje klubove i svoje zemlje – da budu svetlo u danima koji su za njihov narod mračni - piše u pismu podrške.

Istakli su da u slučaju da Makabi mora da igra utakmice u gostima, Partizan je spreman da mu obezbedi prostorije za trening, smeštaj i teretanu.

- Nažalost, kroz istoriju smo doživeli situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo u inostranstvu. Stoga, u znak prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne trenutke u bogatoj istoriji oba kluba, želimo da vas ugostimo. Prijateljstvo između naša dva naroda je oduvek bilo veliko i zato mislimo da je ovo jedini logičan potez - piše u pismu.

Navodi se još da ljudi iz Makabija mogu da ih kontaktiraju u bilo kom trenutku i da će se oni potruditi da Makabiju ponude svaku moguću pomoć.

Ostavite komentar