Sport > Košarka

ARENA puna kao oko: Zvezda i ASVEL na otvaranju Evrolige, pa nek se vidi ko je BOLJI

Naša očekivanja su najveća. Ali, za nas je ovo najopasnija i najteža utakmica, jer je prva, kaže trener Duško Ivanović

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2023 > 19:58

podeli vest:

ARENA puna kao oko: Zvezda i ASVEL na otvaranju Evrolige, pa nek se vidi ko je BOLJI
Foto: screenshot YouTube @butasportsrbija


Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred utakmicu sa Asvelom, da je ovo za njegovu ekipu najopasnija i najteža utakmica.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova u Areni dočekuju ekipu Asvela u utakmici prvog kola Evrolige.

- Idemo meč po meč. Napravili smo skup dobrih igrača koji tek treba da budu dobri. Naša očekivanja su najveća. Ali, za nas je ovo najopasnija i najteža utakmica, jer je prva. Igrači jedva čekaju da počne. Sve to treba da se uskladi, da ne izgorimo. Nadam se da smo dovoljno iskusni da možemo da odigramo na 40 minuta - istakao je Ivanović i dodao da zna da se igra francuske ekipe odvija preko De Koloa i Lovernja.

- Sa njim i bez njih to su dve potpuno nove ekipe. Ja mislim da nije bilo sakrivanja na pripremnom meču. Ali niti smo mi, niti oni bili kompletni - zaključio je Ivanović.

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović izjavio je pred utakmicu sa Asvelom, da njegov tim očekuje iscrpljujuća utakmica ali da su crveno-beli spremni.

- Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski jako moćna i ima iskusne igrače na evroligaškom nivou. Igra im se zasniva na dvojcu De Kolo i Lovernj. Imaju ekstra visokog igrača. Sigurno nas očekuje iscrpljujuća utakmica i mislim da smo spremni. Motiv je puna hala. Ali, treba da se fokusiramo na teren i da euforija ne utiče na nas. Znamo da to može da krene u pogrešnom pravcu. Pun fokus na teren, pa ćemo videti - izjavio je Nedović i dodao da je prva utakmica protiv Igokee odigrana pod tenzijom.

- Svi smo bili malo stegnuti na početku. Što je normalno. Nismo još uigrani. Ne znamo gde smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe. Iz te utakmice nosimo jedan pozitivan utisak zbog tog drugog poluvremena i pokušaćemo da to prenesemo na ovaj duel i da uklopimo igrače koji su bili povređeni - zaključio je Nedović

Ostavite komentar