Sport > Košarka

ZBOG OVOG UDARCA JE SIMANIĆ OSTAO BEZ BUBREGA: Previjao se od bolova, sudije NI FAUL NISU DOSUDILE

Ovo je momenat u kom je Boriša Simanić zadobio povredu zbog koje je morao na dve operacije i koja može da znači kraj njegove karijere

Izvor: K1info

04/09/2023 > 08:28

podeli vest:

ZBOG OVOG UDARCA JE SIMANIĆ OSTAO BEZ BUBREGA: Previjao se od bolova,  sudije NI FAUL NISU DOSUDILE
Foto: Starsport


Boriša Simanić (25) na meču protiv Južnog Sudana na Svetskom prvenstvu doživeo je povredu koja je na kraju bila mnogo, mnogo teža nego što je na prvi pogled izgledalo. Dobio je udarac u predelu bubrega i zbog toga je morao da ide na čak dve operacije, na kojima mu je odstranjen jedan bubreg.

Sve to dogodilo se u samoj završnici utakmice koju je Srbija ubedljivo dobila (115:83). Nuni Omot uhvatio je loptu posle promašaja saigrača, pa je onda laktom udario Borišu. Simanić je odmah čučnuo i u bolovima tražio izmenu, 

Marko Gudurić signalizirao je sudijama šta se dogodilo i ostao je u čudu kako nije sviran faul u napadu. Arbitri su potom gledali snimak situacije i proveravali su da li je bilo nesportske lične i ustanovili su da nije.

Simanić je dobio toliko jak udarac, ostao je bez bubrega, a sudije u svemu tome nisu videli ni faul. 

- Boriša je prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna. Zbog promena u vitalnosti skiva bubrega operativnim zahvatom morao je da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovoga potoperativni tok protekne uredno - naveo je doktor Dragan Radovanović koji je u Manili sa reprezentacijom.

Pogledajte i snimak momenta kada je Simanić dobio udarac zbog kog je završio Mundobasket i morao na dve operacije:

Ostavite komentar