Sport > Košarka

VRATILI se u život: BOGDANOVIĆ zahvalio navijačima, predao PEHAR majci, pa progovorio o ČETVRTFINALU

Srbija će se u utorak od 10.45 časova za plasman u polufinale boriti protiv Litvanije, koja je u poslednjem kolu grupe J pobedila SAD

Izvor: K1info

03/09/2023 > 16:48

podeli vest:

VRATILI se u život: BOGDANOVIĆ zahvalio navijačima, predao PEHAR majci, pa progovorio o ČETVRTFINALU
Foto: Starsport


Košarkaši Srbije maestralno su obezbedili plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pobedivši u poslednjem meču grupe I selekciju Dominikanske Republike sa 112:79.

Posla kraha u prošloj utakmici protiv "azura", ovo je bio pravi povratak u život i sigurno jedna injekcija samopouzdanja pred četvrtfinalni duel, iako se mora istaći da Dominikana nije rival kvaliteta Italije.

Bilo kako bilo, jedan od košarkaša koji se posebno istakao u današnjem meču bio je i kapiten Bogdan Bogdanović, koji je postigao 20 poena.

- Odlična atmosfera, da se zahvalim navijačima, dali su nam vetar u leđa. Bili smo nervozni, Dominikana je nezgodan protivnik, drago mi je da smo odreagovali tako i vratili se posle onakvog poraza - rekao je naš kapiten.

Bogdanović se ipak dotakao i pojedinih promašaja koje je imao.

- Uvek se nerviram kad promašim, da li je bacanje, trojka - uvek se nerviram kad ne ubacim loptu u koš.

Protiv Italije Bogdanović je bio jedan od tragičara, te je dao kratak komentar tog meča.

- Bilo je dosta nervoze, jedva čekaš u sledeću utakmicu, to je sport i moraš da nađeš način da se motivišeš - istakao je on.

Za kraj, dok je još trajala utakmica između Litvanije i SAD, prokomentarisao je i koga bi voleo u četvrtfinalu.

Foto: Starsport

 

- Ostanite uz program - nasmejao se Bogdan, pa dodao:

- Litvanija ili Amerika, ko god.

Ko god mu se i ostvarilo - rivali za plasman će nam biti Litvanci, koji su osvojili prvo mesto u grupi J, pobedivši selekciju SAD sa 110:104. Četvrtfinalni duel Srbije i Litvanije na programu je u utorak, 5. septembra, od 10.45 časova.

Uzgred, Bogdan Bogdanović je dobio i pehar namenjen najboljem igraču meča protiv Dominikanske Republike, a zatim je uradio nešto posebno emotivno. Taj trofej završio je u rukama njegove majke koja ga je sa tribina podržavala kako na ovom meču, tako i na čitavom turniru.

Foto: Starsport

Aleksa Avramović zadovoljan pobedom nad Dominikanom
Avramović: Pobeda za Borišu

Da su se vratili u život posle poraza od Italije smatra i Aleksa Avramović.

- Mi smo samo tu utakmicu protiv Italije odigrali slabo, sve ostale utakmice smo odigrali na visokom niovu. Ovaj meč je pravi pokazatelj onoga što smo sve radili svih ovih dana i nedelja zajedno. Hemija je sjajna, trener nas je podigao na pravi način, i to nam je dalo vetar u leđa jer znamo da možemo svakoga da pobedimo na turniru - rekao je Avramović.

Plej Srbije je istakao da je poraz od Italije došao u najboljem trenutku.

- Tada poraz nije značila eliminacija. Ovde bi poraz značio eliminaciju, pokazali smo karakter. Fenomenalna reakcija svih igrača, ovo je bilo za Simanića. Nadam se da će što pre izaći iz bolnice, molimo se za njega. On je deo ovoga.

Košarkaš Partizana je objasnio zašto je tim bio bez energije u meču sa Italijom.

- Samo ću vam reći jednu informaciju, niko nije spavao celu noć uoči meča sa Italijom. Ne tražim nikakva opravdanja, jednostavno mi smo svi ljudi i mnogo smo se zabrinuli za Simanića kada se tražila krv. Malo više nas je to poremetilo, ali ne tražimo opravdanja, ovo je prava reakcija posle ta dva turbulentna dana - istakao je Avramović.

Foto: Starsport

Nikola Milutinov briljirao protiv Dominikanske Republike
Milutinov: Prvo uživanje, pa razmišljanje o SAD

Orlovi će, pomalo neočekivano, u četvrtfinalu igrati protiv Litvanije, koja je pobedila selekciju SAD i osvojila prvo mesto u grupi J.

- Bili smo tim, verovali smo jedni u druge i znali smo šta ko može i što je najbitnije, bila je sjajna energija. Prvo da uživamo posle današnje pobede, pa ćemo sutra razmišljati o protivniku - rekao je centar Srbije Nikola Milutinov.

Košarkaš Olimpijakosa je istakao da je uspeo da zaboravi duel sa Italijom i da se okrene novom meču.

- Najvažnije je da smo odreagovali dobro posle loših 13 minuta sa Italijom. Bili smo tim, verovali smo jedni u druge i znali smo šta ko može i što je najbitnije, bila je sjajna energija i to treba da zadržimo za naredne utakmice.

Naš centar je dodao i da su analizirali protivnika detaljno.

- Gledali smo gde smo grešili protiv Italije, skautirali smo Dominikansku Republiku. Što je najbitnije, gledali smo samo nas i greške koje smo pravili. To smo na ovoj utakmici popravili i zato je ovolika razlika - zaključio je Nikola Milutinov.

Ostavite komentar