Sport > Košarka

Zašto je SIMANIĆU morao da bude ODSTRANJEN BUBREG: Doktor reprezentacije Srbije OTKRIO SVE DETALJE

Doktor reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović kaže da izbora nije bilo, košarkašu je život visio o koncu

Izvor: K1info/Tanjug

04/09/2023 > 07:15

podeli vest:

Zašto je SIMANIĆU morao da bude ODSTRANJEN BUBREG: Doktor reprezentacije Srbije OTKRIO SVE  DETALJE
Foto: Starsport


Reprezentativac Srbije Boriša Simanić operisan je juče u Manili i odstranjen mu je bubreg, potvrdili su iz Košarkaškog saveza Srbije.

Simanić, koji se zbog povrede zadobijene na utakmici trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Južnog Sudana, nalazi u bolnici “Makati Medical Center” u Manili, podvrgnut je juče još jednoj operaciji.

Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i doneli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna.  

O novoj operaciji i zdravstvenom stanju Boriše Simanića, za KSS je govorio doktor reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović 

- Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno - istakao je Radovanović.

Ostavite komentar