Sport > Košarka

Košarkašice lomile, lomile, PA SLOMILE Mali, za drugu pobedu na Svetskom prvenstvu

Srbija u grupi B sada ima skor od dve pobede i dva poraza, sledeća je Francuska

Izvor: K1info

26/09/2022 > 09:01

podeli vest:

Košarkašice lomile, lomile, PA SLOMILE Mali, za drugu pobedu na Svetskom prvenstvu
Foto: Fiba.com


Košarkašice Srbije pobedile su Mali 81:68 (25:25, 18:14,19:11, 19:18) u četvrtom meču na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

Srbija u grupi B sada ima skor od dve pobede i dva poraza, dok je Mali izgubio sva četiri duela.

Foto: Fiba.com

 

Trebalo je izabranicama Marine Maljković mnogo borbe i vremena da slome živalu reprezentaciju Malija, koja je u trećoj deonici potpuno ispala iz ritama. Srbija je to iskoristila na pravi način, odličnu igru u odbrani materijalizovala je u napadu i na kraju došla do ubedljive i važne pobede u grupi B. 

Posle dobrog starta i koncentrisane igre Srbije, Mali je na vođstvo rivala od 5:0 uzvartio i brzo izjednačio. Najavio je veliku borbu dva tima, koji su igrali u serijama i nijedna ekipa nije mogla da napravi značajniju prednost.Srbija je bila solidna u napadau, bilo je malo probelam u odbrani pa su košarkašice Malija iskoristile svako opuštanje.

Posle prvih 10 minuta bilo je nerešeno i u istom ritmu je nastavlejno i u durgoj deonici. Smenjivali su se periodi vođstva, a u finišu poluvrmena nakon sekvence u kojoj je Mali kontrolisao igru i rezultat, Srbija je preko Anderson, Đorđević i Krajišnik uspela da pređe u vođstvo i da ima plus četiri red drugih 20 minuta.

Treći period doneo je najbolju igru našeg tima. Od samog početka nametnula je svoj ritam, odlično je služio šut našu ekipu, a istakle su se pre svega Saša Čađo i Jovana Nogić i dvocifrena prednost bila je na strani Srbije. Tačka na meč stavljena je pri rezultatu 78:58, kada je napravljena serija 8:0. Dve trojke Čađo i  dvojka Anderson viđene u košu Malija za velikih 20 poena prednosti i već je bilo izvesno da će Srbija doći do drugog trijumfa.

 

Tina Krajišnik predvodila je naš tim sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova, Saša Čađo ubacila je 20 poena, od čega je ubacila šest trojki. Dvocifrena je bila i Jovana Nogić sa 13 koševa, a Ivon Anderson postigla je 12 poena uz devet asistencija.

Srbija će poslednji meč u grupnoj fazi igrati protiv Francuske u utorak od 9.30.

 

 

 

Ostavite komentar