Sport > Košarka

U PAKLENOJ ARENI Partizan IZGUBIO od Barselone

Prema podacima meč u Areni je večeras gledalo 20.040 gledalaca

Izvor: K1info/telegraf.rs

28/03/2023 > 22:31

podeli vest:

U PAKLENOJ ARENI Partizan IZGUBIO od Barselone
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana posle velike borbe, poraženi su od Barselone 89:80 u meču 31. kola Evrolige u krcatoj Areni, i tako, odložili "overu" plasmana u Top 8 fazu takmičenja.

Foto: Starsport

 

Crno-beli su, kao i na prethodnim duelima bili motivisani, odlično ušli u meč i imali vođstvo tokom prvog poluvremena. Ipak, odlična igra Barselone, posebno u trećoj četvrtini, rešila je pitanje pobednika.

Partizan nije na najbolji način otvorio meč pošto je Satoranski asistirao do Mirotića koji postiže poene ispod koša. Potom, Partizan ne koristi napad, a Laprovitola pogađa trojku za 5:0. Posle poena Madara, Laprovitola vezuje i drugu trojku za 8:2. Ipak, vrlo brzo su crno-beli zategli odbranu i uhvatili rezultatski priključak.

Kako je meč odmicao, tako je Paritzan igrao sve bolje, a posle trojke Egzuma na startu druge deonice, kao i poena za vođstvo crno-belih Arena je "proključala". Potom, Partizan je nastavio sa odličnom igrom, a ponovo je Eksum bio taj koji je iz neverovatnih situacija uspevao da pogodi. Potom, priključili su mu se i Ledej, a onda i Lesor za 40:32 i +8.

Posle ovog vođstva 20.041 navijač, koji su oborili ovogodišnji rekord po poseti u Evroligi su navijali kao u transu. Ipak, to nije bilo dovoljno da se Barselona potpuno zaustavi. Tako, do poluvremena gosti serijom poena prilaze na 45:44.

Foto: Starsport

 

Koliko je Partizan igrao dobro, pre svega u odbrani vidi se i potome što je u prvom poluvremennu domaći tim imao samo dve izgubljene loptu, a Barselona sedam.

U nastavku, BArselona brzo preuzima vođstvo. Ponovo su gosti nametnuli svoj ritam i n astartu treće deonice napravili seriju od 7:0. Posle trojke Abrinesa za 51:46, trener Partizana Željko Obradović traži tajm-aut.

Foto: Starsport

 

Ipak, reakcija trenera crno-belih nije bila dovoljna da se zaustavi nalet rivala. Tako, posle nekoliko neiskorišćenih napada, ishitrenog šuta Smailagića za tri poena, i promašaja Pantera, Barselona poenima Mirotića i Veselog odlazi na +10, 61:49.

Barselona dolazi do najveće prednosti 61:48, a do kraja treće deonice, crno-beli igraju nešto bolje.

Ipak, mnogo bolju igru najavio je Aleksa Avramović na startu četvrte četvrtine. Potom, usledili su i novi poeni Eksuma posle kojih crno-beli prilaze na -3. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve jer su rapsoloženi Mirotić i Veseli odbili nalet domaćih i rešili pitanje pobednika.

 

 

Ostavite komentar