Sport > Košarka

PARTIZAN greškama otišao u poraz: VALENSIJA kao upozorenje PRED DERBI sa Zvezdom

Izabranici Željka Obradovića posle 20. kola imaju skor od devet pobeda i 11 poraza

Izvor: K1info

19/01/2023 > 22:53

podeli vest:

PARTIZAN greškama otišao u poraz: VALENSIJA kao upozorenje PRED DERBI sa Zvezdom
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Valensije u 20. kolu Evrolige sa 89:81 (27:18, 20:19, 22:21, 20:23), pa su posle ovog meča ostali na skoru od devet pobeda, zabeleživši 11. poraz.

Crno-beli su u meč ušli osokoljeni ubedljivom evroligaškom pobedom nad Baskonijom (83:65) u Beogradu, ali je i Valensija bila u pobedničkom ritmu, s obzirom na to da je u dva duela pre ovog s Partizanom ostvarila dve pobede - protiv Efesa i Asvela.

Partizan je na startu meča imao prednost, vodio u par navrata i sa 4 poena razlike, ali su kod vođstva 16:15 za goste košarkaši Valensije preokrenuli rezultat, počeli polako da se "odlepljuju", pa su na kraju prvu četvrtinu dobili sa +9 poena razlike - 27:18. Slična igra viđena je i u nastavku - domaći nisu dozvolili izabranicima Željka Obradovića da se približe, pa su na odmor otišli sa prednošću od 47:37.

I u drugom poluvremenu crno-beli su jurili prednost rivala, ali ih je Valensija konstantno držala na distanci. Uspevali su Kevin Panter i Dante Egzum da vrate Partizan na minus od tri, četiri poena razlike, ali više snage za to gosti nisu imali. Na kraju, Valensija je uspela da odbije sve napade beogradske ekipe i iskoristi sve greške crno-belih, pa su Španci zabeležili desetu pobedu u elitnom evropskom takmičenju.

A sledeći duel Partizana u Evroligi biće prava poslastica - i za Stari kontinent i za našu zemlju, jer će crno-beli u 21. kolu, kao gosti, ukrstiti koplja sa Crvenom zvezdom - i to na Svetog Savu, 27. decembra. Ipak, pre toga četu Željka Obradovića očekuje meč u ABA ligi, kada će u okviru 16. kola otputovati u Podgoricu, na megdan Studentskom centru u nedelju 22. januara.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar