Sport > Košarka

ODVALJIVANJE: Partizan bacio Monako na LEĐA, pa obrisao njime PARKET u Areni

Izabranici Željka Obradovića ostvarili su četvrti uzastopni trijumf u Evroligi

Izvor: K1info

05/01/2023 > 22:52

podeli vest:

ODVALJIVANJE: Partizan bacio Monako na LEĐA, pa obrisao njime PARKET u Areni
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su večeras Monako u 17. kolu Evrolige sa 100:80 (26:17, 22:30, 21:21, 31:12), tako da je posle Efesa, Fenerbahčea i Bajerna pao, do ovog kola, još jedan od lidera u elitnom evopskom takmičenju.

Treba reći i da su navijači Partizana dočekali aplauzima legendu Crvene zvezde, trenera Monaka Sašu Obradovića, što je svakako bilo za pohvalu, baš kao što je i bilo njihovo fantastično navijanje tokom celog meča. A naročito su Grobari imali razloga da aplauzima isprate iz Arene Sašu Obradovića, jer nije uspeo da ih rastuži na završetku utakmice.

Iako su gosti nešto bolje ušli u meč i na startu imali prednost od 5:0, a zatim i 9:5, crno-beli su se raspucali u nastavku i koševima Kevina Pantera i Janisa Papapetrua, a zatim i Jama Madara, napravili fntastičnu seriju od 14:0 i poveli sa +10 poena razlike - 19:9!

Pogađali su izabranici Željka Obradovića iz svih pozicija, a kada se trojkom pridružio i Matijas Lesor, Partizan je došao i do najveće prednosti u prvoj četvrtini - 24:11. Uspeli su malo da se vrate gosti, ali je na kraju ovog dela igra ipak bilo solidnih +9 za Beograđane - 26:17.

Međutim, u drugoj četvrtini stvari su se preokrenule. Donta Hal, Eli Okobo i Alfa Dijalo su počeli da "buše" koš crno-belih i, uz angažovaniju igru u odbrani, gosti su anulirali prednost Partizana i posle nešto više od četiri minuta igre u ovoj deonici preokrenuli rezultat i poveli sa 33:32. Krenula je tad i rezultatska klackalica, koja je trajala do završetka poluvremena - domaći su ipak bili smireniji u završnici, pa su na odmor otišli sa minimalnom prednošću - 48:47.

Na početku drugog poluvremena se nije mnogo toga promenilo - igralo se koš za koš, a koliko je bilo neizvesno možda najbolje svedoči činjenica da je u jednom trenutku najveća prednost bila Partizanovih +4 poena (63:59), posle koje je Jakuba Utara sa pet uzastopnih poena preokrenuo na 64:63 za Monako. Istu igru videli smo do kraja treće četvrtfine, a crno-beli su zadržali minimalno vođstvo sa poluvremena -  69:68.

A onda - sjajna četvrta četvrtina za Partizan! Zak Ledej, Danilo Anđušić i Matijas Lesor su napravili seriju od 10:0 za crno-bele, pa je rezultat 79:68 posle dva i po minuta igre u ovoj deonici najavljivao novo slavlje Beograđana u Areni. A kada su se šuterskoj seriji pridružili i borbeni Dante Egzum i ubedljivi Janis Papapetru, na nešto manje od tri minuta do kraja meča Partizan je imao velikih +15 ponea razlike - 90:75.

Nastavili su izabranici Željka Obradovića da "melju" goste, nisu im dozvoljavali da se približe, pa su sigurnom i koncentrisanom igrom, čak i uvećali prednost do kraja meča i zasluženo zabeležili četvrti uzastopni trijumf u elitnom evropskom takmičenju, i to tako da je "pukla stotka" - 100:80 za crno-bele protiv Monaka..

U narednom kolu Evrolige Partizan putuje u Tel Aviv, gde 11. januara će gostovati Makabiju. No, pre toga, crno-belu četu očekuje duel u ABA ligi, kada će 8. januara u Beogradu ugostiti zagrebačku Cibonu.

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar