Sport > Košarka

PARTIZAN pregazio MZT: Crno-beli SABIRALI do +53

Izabranici Željka Obradovića više nego zasluženo ostvarili 13. trijumf u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info

16/01/2023 > 17:59 >> 19:58

podeli vest:

PARTIZAN pregazio MZT: Crno-beli SABIRALI do +53
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana ubedljivo su pobedili u Beogradu u 15. kolu ABA lige skopski MZT sa 120:67 (29:15, 25:19, 30:17, 36:16). Crno-beli su u meč ušli kao favoriti, ne samo zbog prednosti domaćeg terena, već i zbog činjenice da su nedavno u Evroligi savladali Baskoniju, a da su u regionalnom takmičenju do ovog meča imali četiri uzastopna trijumfa.

Sa druge strane, gosti iz Skoplja došli su posle šest uzastopnih poraza u ABA ligi, pri čemu su u 14 mečeva pre ovog zabeležili samo dve pobede. Zato, kad se sve sabere posle meča, krajnji rezulat možda jeste mnogo nezgodan za MZT, ali je svakako realan po prikazanom na terenu.

Poveo je MZT sa 2:0 i 4:2 na startu meča, a onda su stvari krenule očekivanim tokom. Matijas Lesor i Kevin Panter su trojkama odveli crno-bele na 8:4 i potom nastavili da uvećavaju prednost. Njih dvojica su, uz Aleksu Avramovića, vodili "parni valjak" - priključili su im se poenima i Džejms Naneli, Jam Madar, Alen Smailagić i Dante Egzum, pa i ne čudi da je prvu četvrtinu Partizan rešio sa +13 poena razlike - 28:15.

Sigurno su ušli crno-beli i u drugu četvrtinu, poveli sa 35:17 i, ako je iko i sumnjao, praktično rešili pitanje pobednika. Možda nije lepo to reći u tako ranoj fazi utakmice, ali jednostavno na terenu nije bilo vidljivo da MZT može da uradili bilo šta više osim da proba da se bori. Skopljanci nisu bili ravnopravan rival, pa je i rezultat na poluvremenu, koje je Partizan dobio sa +20 poena prednosti - 54:34, ukazivao da u nastavku meča treba da vodimo računa samo o tome kolika će biti razlika na kraju.

Šta reći za nastavak meča? Uroš Trifunović, Smailagić, Madar... ređali su se koševi jedan za drugim, a kada je minut i 17 sekundi do kraja treće četvrtine Zak Ledej postigao trojku i doneo najveću prednost Partizanu - od +30 poena razlike (78:48), to je istovremeno značilo i da se svih 12 košarkaša koje je u igru uveo Željko Obradović upisalo u listu strelaca. Do kraja ovog dela igre vođstvo je uvećano, a crno-beli su otišli na odmor sa vođstvom od 84:54.

Izgledalo je potom da se MZT predao - domaći su samo rešetali koš Skopljanaca, a oni nisu ni igrali odbranu. Dominirao je sjajni Smailagić, koji je bio odličan tokom celog meča, a posle nešto više od tri minuta igre u poslednjoj četvrtini jedan od njegovih koševa doneo je najveću prednost Partizanu od +43 poena razlike - 96:53.

Do kraja je crno-bela četa tu razliku dodatno uvećala, pa su Beograđani zasluženi stigli do 13. trijumfa u regionalnom takmičenju, uz više nego ubedljivu pobedu - 120:67.

U domaćoj ekipi, dakle, svih 12 košarkaša je postiglo poene, ali je prednjačio Smailagić sa 24 "komada", dok su dvocifreni bili i Avramović sa 18, Madar sa 14 i Vukčević sa 13 poena. Najefikasniji u redovima skopske ekipe bio je Damjan Stojanovski sa 16 postignutih poena.

Partizan sledeći meč igra u Evroligi - u 20. kolu, koje je na programu 19. januara, rival će im u Španiji biti Valensija, dok ih naredni duel u ABA ligi u očekuje na gostovanju Studentskom centru u okviru 16. kola, u nedelju 22. januara.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar