Sport > Košarka

Za Kampaca je ABA liga kao ŠKOLSKO DVORIŠTE: Zvezda se PROŠETALA kroz Skoplje

Crveno-beli gostovali su u Skoplju, u meču 14. kola ABA lige

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/01/2023 > 18:47

podeli vest:

Za Kampaca je ABA liga kao ŠKOLSKO DVORIŠTE: Zvezda se PROŠETALA kroz Skoplje
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu MZT-a rezultatom 80:57.

Crveno-beli gostovali su u Skoplju, u meču 14. kola ABA lige.

Meč je počeo na neverovatan način, pošto je trener Duško Ivanović tražio čelendž već posle 25 sekundi utakmice. Mislio je da je lopta posle promašaja Kampaca za tri otišla u aut nakon kontakta sa igračem MZT-a, ali je zapravo Petrušev igrao poslednji loptom, pa je lopta nakon što su sudije pregledale video dodelile loptu domaćinu.

Zvezda je ubrzo stigla i do čak 10 poena prednosti. Krenuli su crveno-beli mnogo bolje utakmicu, ali je MZT na krilima raspoloženog Vojdana Stojanovskog, koji je pogodio dve trojke uspeli da istope razliku. Na kraju su čak imali i napad da povedu, ali su promašili šut za tri uz zvuk sirene.

I na početku druge deonice Zvezda je bolje igrala. Mitrović je za Zvezdu otvorio poenima sa linije penala, potom je pogodio Nedović posle dobrog prodora, da bi posle trojke Kampaca trener MZT-a morao da traži tajmaut da prekine seriju crveno-belih.

To ipak nije mnogo pomoglo, jer je Zvezda nastavila seriju pošto je Kampaco potom pogodila sa linije penala za plus 8 poena.

Druga četvrtina je gotovo preslikana kao prva. Ponovo je Zvezda došla do 10 poena prednosti, ali je na kraju MZT uspeo da istopi razliku i na pauzu ide sa minusom od tri poena.

I treću četvrtinu Zvezda kreće bolje od protivnika. Igra je još bolja u odnosu na prethodne dve, a Kampaco ponovo briljira, postigao je tri od četiri Zvezdine trojke u trećoj deonici, pa je Zvezda imala čak 20 poena prednosti!

Ni u četvrtoj četvrtini Kampaco nije stajao. Zvezda je stekla prednost kojom su faktički obezbedili pobedu, ali su crveno-beli i dalje igrali maksimalno angažovano i samo uvećavali prednost.

Zvezda je uoči ovog duela slavila u elitnom takmičenju veliku pobedu na gostovanju Valensiji, odakle je direktno otputovala u glavni grad Severne Makedonije.

Što se tiče MZT-a, radi se o poslednjeplasiranom timu ABA lige, koji ima učinak 2-11.

Prvi meč ove sezone, na samom startu šampionata, pripao je Zvezdi rezultatom 87:67.

 

 

Ostavite komentar