Sport > Tenis

MEDVEDEV nakon poraza priznao da je Đoković NAJBOLJI NA SVETU, pao JOŠ JEDAN REKORD

Moraš da odigraš meč života kako bi ga pobedio, rekao je ruski teniser

Izvor: K1info/Tanjug

07/01/2023 > 21:02

podeli vest:

MEDVEDEV nakon poraza priznao da je Đoković NAJBOLJI NA SVETU, pao JOŠ JEDAN REKORD
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da se nada da Srbin Novak Đoković neće biti u njegovoj polovini žreba na Australijan openu, prenosi britanski "Ekspres".

Đoković je ranije danas izborio plasman u finale ATP turnira u Adelejdu, pošto je u polufinalu savladao Medvedeva 6:3, 6:4.

- Odlična nedelja, izgubio sam od verovatno najboljeg na svetu u ovom trenutku. Naravno, Karlos Alkaraz je prvi na ATP listi, jer je bio dobar u jednom delu 2022. godine. Ali, pošto Alkaraz neće igrati na Australijan openu zbog povrede, Novak je najverovatnije u ovom trenutku najbolji teniser sveta. Osvojio je četiri-pet turnira zaredom - rekao je Medvedev.

Srpski i ruski teniser će igrati na Australijan openu, koji je na programu od 16. do 29. januara u Melburnu.

- Malo sam razočaran, ali pozitivan, osećao sam se sjajno večeras, što je pozitivno pred Australijan open. Nadam se da Novak neće biti na mojoj strani žreba na Australijan openu. Čak i ako bude, daću sve od sebe da budem bolji, kao što sam to ranije radio - naveo je ruski teniser.

Kako je istakao Novak je nekada nezaustavljiv.

- Moraš da odigraš meč života kako bi ga pobedio - dodao je Medvedev.

Nole oborio još jedan rekord

Novak Đoković je oborio još jedan rekord slavnog švajcarcskog tenisera Rodžera Federera.

Đoković je u Adelejdu izbacivao redom Lestiena, Halisa i Šapovalova, te sa ove tri pobede uspeo je da obori još jedan  rekord, za koji možda nije znao ni da postoji.

Đoković je od 2009. godine do danas odigrao 63 meča u ovoj kategoriji i ostvario je 53 pobede. Trijumfom protiv Denisa Šapovalova, nadmašio je procenat koji je držao Rodžer Federer. Legendarni švajcarski teniser ima učinak od 82,1 odsto pobeda, dok je Novak sada na 84,1 odsto.

Ruski teniser je na kraju priznao da je nezadovoljan rezultatima, koje postiže protiv najboljih igrača sveta.

- Prošle godine nisam imao mnogo pobeda nad igračima iz TOP 10, a mislim da sam danas mogao da zabeležim jedan takav trijumf da nisam igrao baš protiv Đokovića. Novak je drugačija liga, 21 grend slem titula, to je sve što treba da kažem. Moram da budem pozitivan jer dolazi prvi slem. Želim da dam sve od sebe, Želim da na Australijan openu, osetim sjajnu atmosferu, koja je bila ovde u Adelejdu - zaključio je Medvedev.

 

 

 

 

Ostavite komentar