Sport > Fudbal

Španija ima NOVOG SELEKTORA: De la FUENTE umesto Enrikea

Luis de la Fuente je do sada vodio mlade selekcije "crvene furije" U-19, U-21, U-23, a biće zvanično predstavljen 12. decembra

Izvor: K1info

08/12/2022 > 13:45

podeli vest:

Španija ima NOVOG SELEKTORA: De la FUENTE umesto Enrikea
Foto: Tanjug/AP Photo/Andre Penner


Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike (52) podneo je ostavku posle neuspeha na Svetskom prvenstvu u Kataru, a već je imenovan njegov naslednik Luis de la Fuente, saopštio je danas Fudbalski savez Španije (RFEF).

Enrike je imao ugovor do kraja Mundijala, a odlučio je da se povuče sa mesta selektora posle razgovora sa čelnicima nacionalnog Saveza. Španija je u osmini finala SP u regularnom delu i posle produžetaka odigrala bez golova sa Marokom, koji je izborio plasman u četvrtfinale posle boljeg izvođenja penala (3:0).

- RFEF želi da zahvali Enrikeu i njegovom stručnom štabu na svemu što su učinili za reprezentaciju poslednjih godina. On je od svog dolaska na mesto selektora Španije 2018. godine dao novi zamah reprezentaciji, renovirao je i konsolidovao tim kroz smenu generacija - navodi se u saopštenju RFEF-a, koji je poželeo puno sreće Enrikeu i njegovim saradnicima u nastavku karijere.

Luis de la Fuente je do sada vodio mlade selekcije "crvene furije" U-19, U-21, U-23, a biće zvanično predstavljen 12. decembra.

Kao trener vodio je Portugaletu, Aureru, Atletik Bilbao i Alaves, a kao igrač nastupao je za Atletik, Sevilju i Alaves.

Španija je osvojila drugo mesto u grupi E sa četiri boda. "Crvena furija" je u Kataru pobedila Kostariku (7:0), odigrala 1:1 sa Nemačkom, a potom je poražena od Japana (1:1).

 

Ostavite komentar