Sport > Fudbal

SELEKTOR Maroka PONOSAN na svoje igrače: Da li je zabranjeno da OSVOJIMO TITULU u Kataru?

Maroko se prvi put u istoriji plasirao u četvrtfinale Svetskog prvenstva

Izvor: K1info/Tanjug

06/12/2022 > 22:47

podeli vest:

SELEKTOR Maroka PONOSAN na svoje igrače: Da li je zabranjeno da OSVOJIMO TITULU u Kataru?
Foto: tanjug/Ricardo Mazalan


Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragui izjavio je da je njegov tim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru ispisao istoriju fudbala u ovoj zemlji, prenose španski mediji.

Maroko se prvi put u istoriji plasirao u četvrtfinale SP, pošto je posle izvođenja penala pobedio Španiju sa 3:0. Posle regularnog dela i produžetaka bilo je 0:0.

- Borili smo se od samog početka pa sve do kraja. Usrećili smo marokanski narod i ovom pobedom ispisali istoriju marokanskog fudbala. Ovo smo zaslužili, a naši navijači su nam pomogli - rekao je Regragui.

Foto: tanjug/Ricardo Mazalan

 

On je istakao da njegova selekcija ima pravo da sanja da će da trijumfuje na Mundijalu u Kataru.

- Mi smo ovde došli da se predstavimo u najboljem svetlu, da predstavimo afrički fudbal. Nismo došli da igramo tri meča, imamo pravo da sanjamo. Da li je zabranjeno da osvojimo titulu u Kataru? - rekao je Regragui.

Selektor Španije Luis Enrike tvrdi da je njegov tim imao plan koji je "savršeno izveden".

- Nama je nedostajao samo gol, a ovo je samo fudbal. Imali smo ideju da dominiramo utakmicom. Možemo da krivimo sebe što smo stvorili malo šansi. Ja sam više nego zadovoljan onim što je uradio moj tim, koji je savršeno realizovao moju ideju o fudbalu. Ponosan sam na njih - kazao je Enrike.

 

 

 

Ostavite komentar