Sport > Fudbal

MAROKANCI I HRVATI u osmini finala Svetskog prvenstva, BELGIJA LETI KUĆI

Izabranici Valida Regragija osvojili prvo mesto u grupi F, dok je "kockastima" i remi bio dovoljan za plasman među 16 najboljih

Izvor: K1info

01/12/2022 > 17:59

podeli vest:

MAROKANCI I HRVATI u osmini finala Svetskog prvenstva, BELGIJA LETI KUĆI
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Maroka i Hrvatske plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru. Marokanci su ostvarili podvig, plasiravši se među 16 najboljih kao prvi u grupi  F, pošto su pobedili Kanadu sa 2:1 (2:1), dok su Hrvati osvojili drugo mesto posle remija (0:0) protiv Belgije.

Prvi gol na ova dva meča pao je več u 4. minutu, u duelu između Kanade i Maroka. Naime, posle loše intervencije odbrane Kanade i zatim katastrofalnog izlaženja Milana Borjana u polje sa loptom, pa očajnog slanja lopte ka Hakimu Ziješu, Marokanac je iskoristio potpuno odsustvo poznavanja fudbala od strane rivala i blagim lobom sa više od 30 metara praktično plasirao loptu u gol.

Kada je u 23. minutu Jusuf en Nesiri po drugi put pogodio mrežu Kanade, izgledalo je da je sudbina momaka iz zemlje Javorovog lista zapečaćena. Međutim, u 40. minutu Najef Aguerdo je postigao auto-gol posle centaršuta Bušanana, pa su Kanađani dobili kakvu-takvu nadu da mogu da napuste Katar bar sa jednim bodom.

Foto: Tanjug/AP

Milan Borjan se obrukao kod prvog gola Marokanaca

Ipak, u nastavku su mreže mirovale, pa su Marokanci takmičenje po grupama završili ne samo pobedom protiv Kanade od 2:1, nego su zauzeli i čelnu poziciju, s obzirom na to da su Hrvatska i Belgija odigrale 0:0. To je značilo da i "kockasti" prolaze dalje, dok su se "crveni đavoli" neočekivano pridružili Kanadi u grupi reprezentacija koje su završile takmičenje na Mundijalu.

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i drugovi poslali Belgijance kući

U drugom meču Hrvatska je tokom prvih 45 minuta imala više od igre, kontrolisala je ritam utakmice i izgledalo je kao da više želi pobedu, iako je Belgiji ona bila neophodna za prolaz dalje. Međutim, u nastavku se situacija skroz promenila, a Belgijanci su prosto opsedali gol "kockastih" tokom većeg dela drugog poluvremena.

U finišu, kada se lomio meč, "crveni đavoli" su promašivali stopostotne šanse, u čemu se naročito "isticao" Romelu Lukaku. Kako su sekunde prolazile, šanse su se ređale ali nisu bivale iskorištene i, na kraju - 0:0, čemu su se Hrvati radovali, a zbog čega su Belgijanci plakali.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar