Sport > Time Out

PITI ili NE PITI na Svetskom prvenstvu: U KATARU BRANE javno OPIJANJE, hoće li to da kvari NAVIJANJE?

Biće napravljena odstupanja od zakona o alkoholu u vreme planetarne fudbalske smotre od 20. novembra do 18. decembra

Autor: K1info/index.hr

07/11/2022 > 19:08

podeli vest:

PITI ili NE PITI na Svetskom prvenstvu: U KATARU BRANE javno OPIJANJE, hoće li to da kvari NAVIJANJE?
Foto: Youtube PrintScreen


Rio de Žaneiro, Berlin, Seul - mnogi prethodni domaćini Svetskog prvenstva u fudbalu ponudili su savršena mesta za zabave posle utakmica, ali ljubitelji fudbala koji po dolasku mraka traže barove ili pabove u neonskom sjaju Dohe verovatno će biti razočarani, piše dpa.

- Katar nudi najbolje od Bliskog istoka u kompaktnom obliku - kaže Berthold Trenkel, šef lokalne turističke organizacije, "ali nije poznat po noćnom životu".

Mnogi ljubitelji fudbala uživaju u ispijanju piva dok gledaju utakmicu, ali katarska sistematična ograničenja alkohola ostaće na snazi i ​​dok zemlja bude domaćin Svetskog prvenstva od 20. novembra nadalje, navodi nemačka novinska agencija.

- Ako je to ono što tražite, Katar verovatno nije najbolja destinacija - kaže Trenkel.

Katar zabranjuje opijanje i konzumaciju alkohola u javnosti, kao i uvoz alkohola u zemlju. Tamo je legalno konzumirati alkohol ako imate 21. godinu. Alkohol se u toj zemlji prodaje samo na licenciranim mestima, a u supermarketima ga - nema.

Najverovatnije ćete ga pronaći u hotelima sa četiri ili pet zvezdica. Na staroj pijaci, na primer, luksuzni hoteli su odlučno protiv toga. Ovde, kao i na mnogim drugim popularnim mestima u Dohi, tradicija ima prioritet.

Katar se može činiti prilično liberalnim u poređenju sa susednom Saudijskom Arabijom, ali to je konzervativna zemlja sa zakonima oblikovanim prema islamskim moralnim kodeksima, što takođe znači da javno iskazivanje ljubavi, na primer, nije dobrodošlo.

Međutim, biće napravljena odstupanja od zakona o alkoholu u vreme Svetskog prvenstva u fudbalu od 20. novembra do 18. decembra, uz nešto pića dopuštenog u zonama za navijače. Imajte na umu da se alkoholna pića možda neće posluživati ​​svugde, kažu u turističkoj zajednici.

Piva će verovatno biti negde u blizini stadiona na kojima se igraju utakmice, ali pića koja sadrže alkohol najverovatnije neće smeti da se unesu na tribine stadiona.

 

 

Ostavite komentar