Sport > Fudbal

Terzić sumirao sezonu: Zvezda APSOLUTNO uz ORLOVE, u LŠ neuspeh, malo i o FSS, Partizanu...

Zvezda maksimalno uz državni tim, razmimoilaženja sa Savezom ili selektorom ne mogu da utiču na podršku

Izvor: K1info/Tanjug

15/11/2022 > 14:42

podeli vest:

Terzić sumirao sezonu: Zvezda APSOLUTNO uz ORLOVE, u LŠ neuspeh, malo i o FSS, Partizanu...
Foto: Starsport


- Sviđa mi se kako igra reprezentacija Srbije, ispraćeni su sa velikim očekivanjima u Katar i mnogo očekujem od njih - izjavio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić na tradicionalnoj konferenciji za medije na kraju sezone.

- Moramo da budemo svesni da je ovo viši nivo od Lige nacije i kvalifikacija. Sada se prvi put susrećemo sa ozbiljnim reprezentacijama i biće pravi test. Nadam se da možemo da učinimo dobre stvari - rekao je Terzić i dodao da je Zvezda maksimalno uz državni tim i da neka razmimoilaženja sa Savezom ili selektorom ne mogu da utiču na maksimalnu podršku.

Foto: Starsport

 

- Imamo fizički dominantne igrače, Mitrovića, Vlahovića, Tadića, Sergeja, Kostića, pet-šest igrača koji imaju ozbiljan kvalitet. Imamo Brazil, Kamerun koja je afrička ekipa, nisu vrhunski, a tu je i Švajcarska koja je dobro nameštena - nisu oni Nemačka ili Engleska, ali su dobro namešteni. Ne bih davao prognoze, ali očekujem mnogo. Ako prođemo grupu, posle može sve, zavisi od kostura i protivnika, četvrtfinale ili polufinale, ali biće potrebno mnogo sreće.

FSS izbori

Terzić je prokomentarisao i "neuspele izbore" za predsednika FS S.

- Mislili su da može kako mali Perica zamišlja, ali nije u redu, sportski, korektno. Izašao je Zečević na Skupštinu i rekao da nisam izlazio iz njegove kancelariju. Pa mi to tražimo od Bjekovića da dođe kod nas i kaže, ovo je naš plan i program.

Zvezda je najveći klub u Srbiji, sa 60 odsto naroda koji navija. Ne može da se preskače Zvezda ili Partizan kada se bira FŠ-a, dodao je Terzić.

- Za godinu i po dana Nenad Bjeković nijednom nije došao u Zvezdu, to je nedopustivo. Potpuno je potcenjen najveći klub u Srbiji. Uradili smo sve da napravimo opstrukciju, poslali smo dopis da se 15 dana pred Mundijal bavimo izborom predsednika. Želimo reprezentaciji sve najbolje, naš Strahinja je tamo, uspeh reprezentacije bi pomogao i Zvezdi.

Foto: Starsport

 
Bjeković 

Može predsednik Saveza da dođe iz Partizana ili Vojvodine, ali mora da bude kohezivni faktor, jasan je Terzić, ali nije hteo da komentariše imena, uključujući i Branislava Nedimovića.

Posebno je prokomentarisao činjenicu da Bjeković, ne tako davno, nije izabran za predsednika Partizana.

- To je čovek koji je 50 godina u fudbalu. Ko god kaže nešto protiv Bjekovića, taj nije u pravu. Bio je igrač, kapiten, direktor Partizana… Dobar je za Partizan, ali ovi isti koji brane lik i delo nisu mu dali da bude predsednik. I sada ne valja za FKP, ali valja za Savez. I došli da nas ubeđuju. Ne bih se više bavio Savezom, ako uspe reprezentacija, to je i uspeh Zvezde. Predsednik ne mora da dođe iz Zvezde, ali nije u redu da u organima Saveza nema niko iz našeg kluba, da budemo izopšteni iz svega - poručio je Terzić.

Liga šampiona

Ušli smo sa velikim ambicijama u sezonu, cilj je bio ulazak u Ligu šampiona, nismo uspeli i nisam zadovoljan, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

 

- Izborili smo se u prethodnim sezonama za povlašćeni put, pojačali smo se adekvatno, doveli smo pet igrača koji su odmah ušli u prvi tim (Milunović, Bukari, Kangva, Mitrović, Pešić). Imali smo velika očekivanja, nismo mi, nego su mediji napisali da je ovo najbolji tim još od Barija.

Makabi iz Haife je odlična ekipa, pokazali su to i protiv Juventusa u Ligi šampiona, ali mislim da smo bolji od njih.

- Došlo je potom do pražnjenja i razočarenja. Stanković je podneo ostavku i mogli smo i gore da prođemo. Opet, zadržali smo stabilnost, dominantno završili polusezonu. Ovo je najvažnija sezona u budućnosti Zvezde i pitanje je da li će se ikada ovakva pojaviti jer se direktno ide u Ligu šampiona.

O Partizanu

On je dodao da veruje u novu titulu, ali da se Partizan nikako ne sme potceniti.

- Protivnik je najopasniji kad ga potcenite. Partizan radi dobro, pokazao je to u Evropi. Ubeđen sam da ćemo biti prvaci, ali pozivam sve u klubu da nema opuštanja. Sledi prelazni rok, svesni smo šta nam nedostaje. Sveže krvi, nove energije, bržih igrača, mladih igrača.

Foto: Crno-beli/Viber

 
O Ligi Evrope

Terzić je prokomentarisao i sezonu u Ligi Evrope.

- Od sjaja do očaja, nismo nezadovoljni sa osvojenih šest bodova da je neko rekao pre početka Lige Evrope. Nezadovoljan sam sa dve utakmice gde smo zaslužili kritiku, Trabzon i Monako. Zvezda ne sme da izgleda onako nejako kao u Monaku bez obzira na to s kim igra. Da li je to Real ili Bajern ili Liverpu. Ne sme da se izgubi na onakav način. Svesni smo gde smo pogrešili i u pripremi utakmice sa Monakom. Svesni smo i da igramo protiv moćnijeg rivala, ali kada idete u ring jačem bokseru, onda ne idete spuštenog garda - poručio je Terzić.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar