Sport > Fudbal

Piksi otkrio ono što sve NAJVIŠE ZANIMA: Da li su Mitrović i Vlahović SPREMNI ZA KATAR?

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti pred odlazak fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo

Izvor: K1info

14/11/2022 > 12:21

podeli vest:

Piksi otkrio ono što sve NAJVIŠE ZANIMA: Da li su Mitrović i Vlahović SPREMNI ZA KATAR?
Foto: Starsport


Do početka Svetskog prvenstva ostalo je svega šest dana i selektor Dragan Stojković u Staroj Pazovi dočekuje svoje pulene, njih 26 odabranih koji će se s grbom Srbije na grudima boriti do poslednjeg atoma snage za svaki bod.

SPISAK SRBIJE ZA SP

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić, Marko Dmitrović.

Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Miloš Veljković, Stefan Mitrović, Filip Mladenović, Srđan Babić, Strahinja Eraković.

Vezni red: Saša Lukić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Sergej Milinković Savić, Andrija Živković, Marko Grujić, Ivan Ilić, Darko Lazović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Dušan Tadić, Filip Đuričić, Nemanja Radonjić.

Veliki broj medija nestrpljvo je čekao obraćanje selektora.

- Očigledno da je nešto mnogo važno čim ste došli u velikom broju. Tačno je godinu dana od utakmice sa Portugalom koja nam je donela sve ono zbog čega moramo biti ponosni, a to je fantastična stvar, veoma veliki uspeh da se nađemo na Svetskom prvenstvu u Kataru. Što se tiče spiska, na širem spisku je bilo 35 igrača. Mislim da ovo nije nagrada već zasluga za ovih 26 igrača za ono što su radili tokom kvalifikacija, rezultata koje su postigli, ponašanja koje su postigli, svajanje harmonije i na kraju krajeva kvaliteta. Apsolutno zaslužuju da nose dres Srbije. Oni koji nisu u spisku su takođe kvalitetni igrači i predstavljaju budućnost našeg fudbala i na njih će se računati u nekom budućem vremenu - kaže selektor.

Kako je naglasio, zbog limita sa brojem 26 neko je morao da otpadne.

- Siguran sam da je ovaj spisak logičan splet okolnosti, donesen je hladne glave, čiste misli, bez ikakvog pritiska, u dogovoru sa sportskim sektorom. Smatram da ovih 26 imena zaslužuju zbog kvaliteta da se nađu na Svetskom prvenstvu. Ima i objektivnih odluka zašto neki igrači nisu na spisku, jer nisam neko ko može da gleda u pasulj da vidi da li neko može ili ne može da igra. Ovo je Mundijal i nema vremena za improvizaciju. Koliko vidim, nema nijednog negativnog komentara, što dovoljno govori da se držimo onoga što smo dogovorili u martu mesecu 2021. godine pa sve do danas. A to, da li mi je žao, ili nije... tu nema mesta za sentiment. Kada bih mogao, ja bih ih sve vodio, ali ne mogu - rekao je Piksi.

Foto: Starsport

 

Ono što je novinare najviše zanimalo je stanje povreda Mitrovića i Vlahovića

- Nijedan trener ne voli kada mu igrači ne igraju. Očigledno je da su duži period van tima. Ono što je dobro je to da ja verujem da će da budu spremni i da se radi na tome. Ima jedna pesma od Aleksandre Prijović, kaže: Nije kome je rečeno, nego kome suđeno je. Ako ne bude tako, naći ćemo rešenje, zato sam ja ovde. Bože moj, sasvim spokojno i spremno odlazimo u Katar da pokažemo da Srbija ima kvalitet i da može da odigra onako kako želi i kako može. Iskren da budem, još igrače nisam video, nadam se da su oni obavešteni da danas treba da dođu. Protiv Brazila ćemo da izađemo u najjačem mogućem sastavu, a s obzirom na mentalitet njih dvojice, znam da će dati sve od sebe da budu spremni.

Piksijevi izabranici odradiće trening od 17 časova u Sportskom centru, svi osim pošteđenih Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, koji će s klupe posmatrati jer su u procesu oporavka od povreda zbog koje su propustili i neke od poslednjih mečeva u klubovima.

Njima će se s posebnom pažnjom posvetiti doktori reprezentacije, koji imaju zadatak da Mitrovićev skočni zglob i Vlahovićev primicač osposobe što pre kako bi bili spremi da zaigraju u Kataru već od starta prvenstva.

 

Ostavite komentar