Sport > Fudbal

ZVEZDA srušila ČUKARIČKI, pa pobegla PARTIZANU na +10

Golovima Kataija i Kangve crveno-beli slavili u zaostalom meču 7. kola Superlige

Izvor: K1info

10/11/2022 > 18:47 >> 20:39

podeli vest:

ZVEZDA srušila ČUKARIČKI, pa pobegla PARTIZANU na +10
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Čukarički sa 2:0 (1:0) u zaostalom meču sedmog kola Superlige Srbije i bili su puni elana tokom utakmice - pre ovog duela Partizan je kod kuće izgubio od Spartaka - pa crveno-beli sada imaju prednost od +10 bodova u odnosu na "večitog rivala".

Međutim, već na startu meča Zvezdu je zadesio peh, u 10. minutu, posle šanse koju je imao, povredio se Aleksandar Pešić, pa je u nastavku Milojević bio primoran da umesto njega u igru pošalje Osmana Bukarija. Crveno-beli su se brzo oporavili od povrede svog napadača, a ulogu strelca u nastavku preuzeo je - a ko drugi, nego - Aleksandar Katai.

Zvezdin kreator igre odlično je reagovao u 38. minutu na centaršut Kange i glavom je sa pet metara savladao Mićovića. Četa iz Ljutice Bogdana je imala inicijativu tokom celog meča, pa je ovaj gol svakako bio zaslužen, a i dovoljan da gosti na poluvreme odu sa minimalnom prednošću.

I u nastavku su crveno-beli bili bolji rival, što je krunisano golom Kingsa Kvange u 84. minutu za 2:0, čime je utakmica praktično rešena.

Inače, pre meča, trener Zvezde istakao je da je Čukarički u malom padu rezultata, ali da ima dobar trend igre, te da će njegovi izabranici to maksimalno poštovati, jer je reč o rivalu sa sjajnim igračkim kadrom i posebnim talentom u ofanzivi. Čukarički to jeste pokazao, ali protiv favorizovanih crveno-belih to nije bilo dovoljno.

STARTNIH 11 ZA VEČERAŠNJI MEČ

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Kovačević, Drezgić, Tošić, Docić, Kovač, Sisoko, Ovusu, Ivanović, Badamosi.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Katai, Mitrović, Pešić.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

 

Ostavite komentar