Sport > Fudbal

KRAH u Fudbalskom savezu Srbije: PREDSEDNIK će biti izabran tek IDUĆE GODINE

Iako su zvaničnici najavili izbor čelnog čoveka FSS za sutra, od toga najverovatnije neće biti ništa

Izvor: K1info/Sportal.rs

31/10/2022 > 20:56

podeli vest:

KRAH u Fudbalskom savezu Srbije: PREDSEDNIK će biti izabran tek IDUĆE GODINE
Foto: Starsport


Srpska fudbalska tragikomedija traje i još će da traje, jer po poslednjim informacijama ni u utorak neće biti izabran novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, iako su UEFA i FIFA najavile da bi zbog toga moglo da bude i posledica!

Naime, već je poznato da sednica Izborne skupštine FSS, koja je trebalo da bude održana danas - nije održana zbog nedostatka kvoruma. Bilo je zatim najavljeno da će skupština biti održana sutra, a onda je od večeras validna nova informacija - sednica će biti malo održana, a malo neće biti održana.

Naime, u dogovoru sa UEFA u utorak će biti konstituisana skupština, verifikovani mandati i usvojen finansijski izveštaj. Posle toga će skupština biti prekinuta, dakle neće biti održan onaj deo sednice gde je trebalo da se bira novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije i članovi Izvršnog odbora.

Kako se navodi, novi predsednik FSS-a će biti izabran tek u januaru sledeće godine, za kada je zakazana nova skupština i biranje rukovodstva.

Foto: Starsport

Sablasan prizor u Staroj Pazovi - prazna sala za izbor predsednika FSS
Pusta Stara Pazova

Dakle, Izborna skupština je bila zakazana za ponedeljak sa početkom od 14 časova. Međutim, u Kuću srpskog fudbala u Staroj Pazovi stiglo je 27 delegata, što znači da kvorum nije bio ispunjen - bilo je neophodno prisustvo 43 člana od 85, koliko ih ukupno ima.

Kako posle pola sata od predviđenog termina za početak sednica Skupštine FSS nije počela, krenule su konsultacije sa delegatima skupštinskog saziva.

Među prvima je pristigao predstavnik Crvene zvezde Marko Petrović. U Staru Pazovu stigli su i predstavnici UEFA Luka Nikola i FIFA Elham Mamedov. Njih je dočekao Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije, a bio je prisutan i selektor Orlova Dragan Stojković Piksi. S obzirom na to da se ništa nije dogodilo Nikola i Mamedov su iskazali razočarenje, istakavši da FSS najverovatnije čekaju posledice zbog ovakvog (ne)delovanja.

Šta je planirao Bjeković?

No, dok sutra ne bude završena polovina posla, da se podsetimo kakav predlog za budućnost ustrojstva FSS ima Nenad Bjeković, jedini kandidat za predsednika Saveza.

Predlog Bjekovića podrazumeva četiri potpredsednička mesta. Zauzeli bi ih Branislav Nedimović, dosadašnji ministar poljoprivrede, ranije angažovan u Radničkom iz Sremske Mitrovice; Aleksandar Mihailović, vlasnik kompanije "IPS Energy"; Branko Milutinović, osnivač i direktor Nordeusa; Goran Karić, ranije prvi čovek Napretka u eri angažovanja Marka Miškovića u Kruševcu, a bio je i deo fudbalske vlade Tomislava Karadžića.

Foto: Starsport

Nenad Bjeković

Ko to nama nedostaje?

U odnosu na prethodne sazive, u predlogu Nenada Bjekovića nema Dragomira Lazovića, prvog čoveka Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije. Isto tako, nije uključen ni Marjan Rnić, predsednik Komisije za žalbe FSS, izostavljen je i Janoš Žemberi, prvi čovek TSC-a. Nema ni Novice Tončeva, kao ni Dragana Simovića, koji obavlja funkciju predsednika FS Vojvodine.

Kao čelnici regionalnih saveza, mesta u novom Izvršnom odboru FSS dobiće Marko Zdravković (FS Beograda), Zoran Ignjatović (FS Regiona istočne Srbije) i Nebojša Živanović (FS Regiona zapadne Srbije), s obzirom da su njihove organizacije i predložile Bjekovića za predsednika. Imajući u vidu da Statut predviđa mesta u Izvršnom odboru za predstavnike Sudijske i Trenerske organizacije, ta udruženja će promovisati bivšeg arbitra Dejana Delevića i selektora Ljubišu Tumbakovića.

Region Vojvodinu bi trebalo da predstavlja Dragoljub Samardžić, bivši predsednik kluba sa „Karađorđa“, a u Bjekovićevom timu će se naći i Željko Drčelić, vlasnik Kompanije „Concord West“. Advokat Snežana Petrović dobiće mesto kao predstavnik ženskog fudbala, a postoje indicije da će se naći mesta i za Bojana Pavićevića, koji bi trebalo da zastupa interese futsala. Budući predsednika ima pravo da, bez uslova, imenjue još četiri člana.

 

 

 

Ostavite komentar