Sport > Fudbal

NEMA KVORUMA: Odložena SKUPŠTINA FSS, Zvezda protiv Bjekovića

Sednica će biti odložena za utorak ili čak za sedam dana

Izvor: K1info

31/10/2022 > 14:48

podeli vest:

NEMA KVORUMA: Odložena SKUPŠTINA FSS, Zvezda protiv Bjekovića
Foto: Starsport


Sudeći da dobar deo delegata nije stigao u Staru Pazovu, Skupština Fudbalskog saveza Srbije neće biti održana, javio je Sportklub sa lica mesta.

U Kuću srpskog fudbala stiglo je 27 delegata, ali tako kvorum nije ispunjen. Sednica će biti odložena za utorak ili čak za sedam dana.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) je trebalo da počne danas u 14 sati u Staroj Pazovi, ali kako su mediji najavljivali, delegati istočnog i zapadnog regiona nisu došli na glasanje. 

Jedini kandidat za novog prvog čoveka FSS je aktuelni potpredsednik Nenad Bjeković. On je trebalo da bude izabran za naslednika Slaviše Kokeze, koji je podneo ostavku u martu 2021. godine.

Protiv Bjekovićevog izbora je Crvena zvezda, koja je tražila odlaganje skupštine za početak naredne godine. Navijači crveno-belih su čak najavili i proteste ukoliko legenda Partizana postane prvi čovek Saveza.

Fudbalski savez skoro 20 meseci nema već predsednika, ali je vlast bila u rukama Bjekovića kao zamenika, uz generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. 

Burna je bila uvertira za Izbornu skupštinu, FSS je prvobitno odbacio zahtev za odlaganje predsedničkih izbora i istakao da je tako nešto pravno nemoguće. 

 

 

Ostavite komentar