Sport > Fudbal

ŠTEDLJIVI STOJKOVIĆ: Komšijska grupa, možemo i AUTOBUSOM, pa posle u NEMAČKU

Selektor Srbije ni ne razmišlja o eventualnom baražu

Izvor: K1info/Tanjug

09/10/2022 > 13:48

podeli vest:

ŠTEDLJIVI STOJKOVIĆ: Komšijska grupa, možemo i AUTOBUSOM, pa posle u NEMAČKU
Foto: Starsport


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, izjavio je da cilj našeg nacionalnog tima da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti održano u Nemačkoj.

Srbija će u kvalifikacijama za šampionat Starog kontinenta, u grupi G igrati protiv Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

- Rekao sam i ranije da ko god je protivnik - mi imamo svoje ciljeve. Nema tu prevelike priče. Naravno, jedna vrlo otvorena grupa, komšijska. Možemo autobusom, da uštedimo koji dinar, da ne idemo avionom. Imamo vremena da analiziramo. Ne interesuju me protivnici. Naravno da moramo da imamo informacije o njima. Žreb je završen, imamo dovoljno vremena da se isprate sve ekipe - rekao je Stojković za TV Arena sport.

On je istakao da ne razmišlja o eventualnom baražu ako Srbija ne uspe kroz kvalifikacije da se plasira na prvenstvo Evrope.

- Ne razmišljam o baražu. Naš cilj je da idemo u Nemačku 2024. O trećem mestu i baražu ne razmišljamo. Učinićemo sve da Srbija posle 24 godine bude na Evropskom prvenstvu. Biće to dobro na kraju - istakao je Stojković.

Kvalifikacije za EP u Nemačkoj biće odigrane od marta do novembra do naredne godine, a sam šampionat na programu je od 14. juna do 14. jula 2024.

 

 

Ostavite komentar