Sport > Fudbal

UEFA donela odluku koja se NEĆE SVIDETI našem selektoru: Piksi će biti NA PRAVIM MUKAMA

Promenjeno je pravilo za koje se Dragan Stojković zalagao pred EURO 2024

Izvor: K1info

19/10/2023 > 08:47

podeli vest:

UEFA donela odluku koja se NEĆE SVIDETI našem selektoru: Piksi će biti NA PRAVIM MUKAMA
Foto: ATA Images


Dragan Stojković Piksi biće na mukama kada bude pravio spisak za Evropsko prvenstvo 2024.

Fudbalska reprezentacija Srbije na korak je od plasmana na Evropsko prvenstvo pošto je pre dva dana na stadionu "Rajko Mitić" bila bolja od Crne Gore 3:1. Našoj selekciji tako nedostaje još samo bod iz meča sa Bugarskom za definitivni plasman, a možda ni to ne bude potrebno jer nam je dovoljno i da Crna Gora ne pobedi Litvaniju u Podgorici dan pred taj susret.

 

Zbog toga mnogi već razmišljaju o nastupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj na kome će važiti nešto drugačija pravila u odnosu na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. UEFA je upravo donela odluku da će se smanjiti broj fudbalera koje će svi selektori imati na raspolaganju, pa će tako moći da povedu samo 23 igrača. To je za trojicu manje nego što je FIFA dozvoilla za prethodni Mundijal.

To će sigurno napraviti problem i Piksiju jer se prethodno i sam zalagao za povećanje broja igrača na spisku, a FIFA je to odobrila jer je i dalje bila aktuelna pandemija korona virusa i igrači su dolazili usred klupske sezone u Katar, dok je UEFA odlučila da selektori mogu da koriste samo 23 fudbalera.

 

Zanimljivo, Piksi će biti na "slatkim mukama" jer je samo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - u sedam utakmica - koristio čak 30 igrača, od čega su 23 bila i starteri. Zato bi pravnjenje spiska za EP moglo da bude iscrpljujuće za njega...

Ipak, prvo treba da se plasiramo i zvanično, a onda da početkom decembra saznamo i grupu, a mi smo u trećem šeširu.

Ostavite komentar