Sport > Fudbal

HIT REAKCIJA selektora Srbije posle POBEDE: Jakna "platila ceh", ali neka je - CILJ JE TAKO BLIZU

Ovo nisu prijateljske utakmice, ovde je u pitanju EP, gde nismo bili 24 godine, podsetio je selektor Dragan Stojković

Izvor: K1info/Tanjug

17/10/2023 > 23:43

podeli vest:

HIT REAKCIJA selektora Srbije posle POBEDE: Jakna "platila ceh", ali neka je - CILJ JE TAKO BLIZU
Foto: Starsport


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković čestitao je igračima na pobedi protiv Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024. godine i dodao da je ovaj duel izuzetno težak na psihološkom planu.

Srbiji je za plasman na EP dovoljan bod u poslednjem meču kvalifikacija za EP 2024. sa Bugarskom, koji je na programu 19. novembra.

- Igrači su pokazali fantastičan karakter, potpuno zasluženo smo pobedili. Jedna velika pobeda za Srbiju. Vrlo smo blizu cilja - rekao je Stojković posle meča za TV Arena sport, nakon što je snimljen kako mu ja laknulo i da baca jaknu.

Foto: Starsport

 

Srbija je pre tri dana poražena u gostima od Mađarske 2:1.

- Vratili smo se praznih džepova iz Budimpešte. Mislim da smo tada nezasluženo izgubili. Nije tragedija da odigrate nerešeno, ali onda ne bismo zavisili od nas. Želeli smo sami da rešavamo svoju sudbinu. Utakmica sa dosta tenzije, na psihološkom planu jako teška. Mnogo me raduje reakcija igrača u drugom poluvremenu gde su zaista pokazali da zaista žele pobedu i ona se ostvarila - naveo je Stojković.

On je istakao da je bio potpuno miran tokom utakmice sa Crnom Gorom.

- Kao trener sam uradio sve da pripremim ekipu na najbolji mogućo način. Bio sam spokojan i miran, znao sam da će igrači odraditi svoj deo posla onako kako treba. Uvek postoji ta doza straha, ali taj strah od negativnog rezultata je samo pokazatelj da poštujete takmičenje u kome se nalazite. Ovo nisu prijateljske utakmice, ovde je u pitanju EP, gde nismo bili 24 godine. Ulog je enormno velik. Iz tog razloga ja sam uradio sve da pripremim momke, a oni su uradili posao na najbolji mogući način. Želeo bih da se zahvalim navijačima, bila je sjajna atmosfera i oni su zaslužili da odu kući srećni - zaključio je Stojković.

Srbija je pobedila Crnu Goru rezultatom 3:1 u meču grupe G kvalifikacija za EP 2024. Litvanija i Mađarska su odigrale 2:2. Mađarska je prva na tabeli sa 14 bodova, dok je Srbija druga sa 13. Crna Gora je treća sa osam bodova.

Ostavite komentar