Sport > Fudbal

Kako će izgledati ŠEŠIRI ZA EURO 2024: Ništa od duela s Hrvatima, ali OPET MOŽEMO NA ŠVAJCARSKU

Naša reprezentacija će, ako sve bude kako je planirano, biti u trećem šeširu na žrebu 2. decembra u Hamburgu

Izvor: K1info/mondo.rs

18/10/2023 > 08:09

podeli vest:

Kako će izgledati ŠEŠIRI ZA EURO 2024: Ništa od duela s Hrvatima, ali OPET MOŽEMO NA ŠVAJCARSKU
Foto: Starsport


Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je ogroman korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo pošto je prethodne noći na stadionu "Rajko Mitić" pobedila Crnu Goru 3:1 (1:1). Ni ovoga puta nije bilo lako, ali su osvojena tri boda koja još ne garantuju zvanično odlazak na završni turnir u Nemačku sledeće godine, međutim selektor već zna da ćemo tamo igrati i pred poslednju utakmicu kvalifikacija poručuje: "Najbolje da će Bugari da me sapletu?".

Dovoljan nam je i bod protiv Bugarske u Leskovcu (19. novembra), međutim možda ni to ne bude uslov ako Litvanija tri dana ranije osvoji makar bod protiv Crne Gore u Podgorici, što smo videli da i te kako mogu, jer su ozbiljno namučili i Mađare (2:2). Zbog svih ovih okolnosti čini se da sebi dajemo za pravo da pogledamo i ka Evropskom prvenstvu i šta nas tamo čeka.

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra u Hamburgu i timovi će biti podeljeni na osnovu ukupnog učinka u kvalifikacijama za završni turnir, a ne na osnovu FIFA rangiranja, kako je slučaj za Svetsko prvenstvo. S obzirom na to da je Srbija drugoplasirana u svojoj grupi i gotovo da nema šanse da prestigne Mađarsku, već otprilike može i da se kaže da smo gotovo sigurni u trećem šeširu.

Foto: Starsport

 

To nije sjajna vest, pošto u teoriji možemo da dobijemo dva teža rivala i jednog slabijeg, ali već smo naučili da žreb za velika takmičenja zna da "opeče" i onog ko je učinio sve što je do njega da dobije lakše protivnike. Ostaje nam zbog toga da se mi nadamo da će nas ovoga puta pogledati sreća za razliku od Mundijala.

Šanse da Srbija bude u trećem šeširu su 87%, daju nam se tek četiri odsto za bolji (drugi) šešir i devet odsto za slabiji (treći), a prema aktuelnim podacima koji još mogu da se promene do novembra, sa nama bi tu bili još i: Škotska, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Češka. Preciznije, sa njima ne bismo mogli da igramo na Evropskom prvenstvu. Naravno, pod uslovom da i izbore plasman na turnir, prvenstveno Hrvati koji "vise" zbog lošeg oktobra.

U prvom šeširu svakako su najteži protivnici i ne može da se kaže da postoji "jedan protivnik po meri", u drugom ima "bombi" poput Albanije, Danske ili Švajcarske, dok u četvrtom čak vreba i reprezentacija Italije. Ovako, trenutno, izgledaju svi šeširi za Evropsko prvenstvo.

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija.
DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.
TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.
ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Ukrajina, Grčka i Poljska.

Ostavite komentar