Sport > Fudbal

UEFA žestoko KAZNILA Zvezdu: Pored NOVČANE kazne, biće UMANJEN kapacitet STADIONA za MEČ sa Lajpcigom

Zatvaranje dela tribina je zbog diskriminatorskog ponašanja navijača Crvene zvezde tokom utakmice sa FK Jang Bojsom

Izvor: K1info/Direktno.rs

16/10/2023 > 19:15

podeli vest:

UEFA žestoko KAZNILA Zvezdu: Pored NOVČANE kazne, biće UMANJEN kapacitet STADIONA za MEČ sa Lajpcigom
Foto: Starsport


FK Crvena zvezda se ponovo našla na tapetu disciplinaca Evropske fudbalske federacije. Gotovo da nema sezone da crveno-beli ne dobiju makar jednu kaznu: od izbacivanja iz međunarodnih takmičenja, preko novčanih i delimičnog zatvaranja tribina, pa do igranja pred kompletno praznim stadionom.

Ovaj put, Disciplinska komisija UEFA odlučila je da kapacitet stadiona Rajko Mitić 7. novembra, kada u Beogradu u okviru 3. kola Lige šampiona gostuje RB Lajpcig, bude umanjen za 10.000 mesta. Kao i da Crvena zvezda mora da plati 62.000 evra.

Zatvaranje dela tribina je zbog diskriminatorskog ponašanja navijača Crvene zvezde tokom utakmice sa FK Jang Bojsom (nije precizirano o čemu se konkretno radi). Iz istog razloga klub će morati da plati 40.000 evra, a zbog zakrčenih prolaza na tribinama još 22.000.

I TSC će morati da umanji kapacitet svog stadiona za 1.000 mesta kada u 3. kolu Lige Evrope, 26. oktobra, u Bačkoj Topoli bude gostovao Frajburg, takođe zbog diskriminatorskog ponašanja navijača (ni u ovom slučaju nije navedeno šta je konkretno u pitanju), a debitant u grupnoj fazi UEFA takmičenja platiće i kaznu od 10.000 evra.

Ostavite komentar